fbpx

SEGA FES 2018 üritus leidis aset mõni aeg tagasi ning seal avalikustati paar huvitavat asja. Mis kindlasti pälvis kõige rohkem tähelepanu, oli teadaanne, et SEGA Dreamcast konsooli klassikalised teosed Shenmue I ja II jõuavad Xbox One, PS4 ja PC peale uues HD kogumikus.

Shenmue tuli välja 1999. aastal Dreamcasti peal. Mäng sai järjeloo Jaapanis kaks aastat hiljem, mis omakorda jõudis läände aastal 2002. Seeria on saavutanud kultusstaatuse ja fännid kiidavad teoseid kui oma ajast ees olevaid mänge – teostel oli kaasahaarav narratiiv, mis segunes väga hästi mängitavusega, ning sai uurida üht elavat mängumaailma. Shenmue oli ka üks esimesi mänge, mis kasutas välksündmusi.

SEGA kinnitas, et teosed jõuavad meieni kõrgemas resolutsioonis ja üldiselt parema graafikaga. Samuti on mängijatel võimalik teost läbida nii inglise kui ka jaapani keelse häälnäitlemisega. Antud kogumik on hea võimalus seeria läbida oodates kolmandat osa, mis sai Kickstarteris rahastatud 2015. aastal ning mis võib välja tulla selle aasta lõpus. Shenmue on seeria, mida tihti peetakse Yakuza mängude üheks suurimaks inspiratsiooniks, nii et ise olen kindlasti antud kogumikust huvitatud.

Allikas: Kotaku