fbpx

Command & Conquer on üks EA vanemaid frantsiise, ulatudes tagasi aastasse 1995. Seeria originaalarendaja, Westwood Studios, suleti EA poolt juba 2003. aastal ning osa meeskonnast viidi üle EA Los Angeles ridadesse, kes tegeles C&C mängude loomisega 2010. aastani. Viimane peatükk oli 2012. aastal ilmunud Command & Conquer: Tiberium Alliences, mis valmis EA Phenomic käe läbi. Tänavusel EA Play konverentsil selgus, et C&C on tagasi… aga mitte just sellisel kujul nagu fännid tahaksid.

Command & Conquer: Rivals on tasuta mobiilimäng, kus kaks mängijat peavad teineteise vastu võitlema, samal ajal hoides silma peal enda ressurssidel ja vägede paigutusel. EA kinnitas, et teoses hakkavad olema mikromaksed, aga kõik pidavat olema käeulatuses ka mängijatele, kes ei taha ühtegi senti kulutada.

Legendaarse strateegiamänguseeria fännid ei ole aga kõige õnnelikumad. Juba viimane Command & Conquer oli nende silmis ülelihtsustatud ja Rivals tundub olevat järjekordne samm vales suunas. Fännide vastukaja võib väga hästi võtta kokku lausega: „Ma ei oodanud midagi, aga olen siiski pettunud.“