fbpx

Me kõik tahame rohkem teada Nvidia järgmise mänguritele mõeldud Geforce-graafikakaartide põlvkonna kohta, kuid isegi kinniste uste taga ei soovi Nvidia tegevjuht informatsiooni jagada.

Hetkel toimub Taiwani linnas Taipeis maailma suurim tehnikamess Computex, kus võib kohata kõiki tehnikagigante ja Nvidia on üks neist. Firma tegevjuht Jensen Huang esitas kinniste uste taga ettekande, mille järel ajakirjanikud said esitada küsimusi.

Kõik mängurid ja entusiastid ootavad Geforce 20-seeria videokaarte (loodetavasti ei ole nimeks 11-seeria) ning selliseid inimesi leidus ka ettekande kuulajate seas. Sõltumata hulgalistest küsimustest ei avaldanud Jensen tilkagi kasulikku infot. Huang mainis, et muidugi kutsutakse kõik küsijad uue põlvkonna avalikustamisüritusele, kuid „varsti“ ei tasu seda oodata.

Nvidia püüab enda Pascal-mikroarhitektuuril põhinevate graafikakaartide eluiga pikendada turunduse ja koostöö abil. „Tähesõdade“ teemaline Titan XP on suurepäraseks näiteks.

Augustis toimub Hot Chips 30. sümpoosion, mille ajakavast lekkis Nvidia ettekanne uutest tavakasutajate videokaartidest, kuid nüüdseks on küsimuse all olev loeng kavast eemaldatud. Kas Nvidia tõesti lükkas avalikustamise edasi või on see lihtsalt PR-käik, et tekitada veelgi rohkem huvi oma tuleva põlvkonna suhtes? Keegi ei tea.

Kõigest sellest sõltumata räägivad graafilise videomälu GDDR6 tootjad SK Hynix ja Micron, et tootlus suureneb ning mälumooduleid hakatakse vaikselt sisse tellima. Kelle poolt, muidugi, teada ei ole, kuid ei ole raske aimata, et peale Nvidia ja AMD Radeoni ei tee GDDR6-ga keegi väga midagi.

Allikas: Videocardz