fbpx

Kui Mad Dog Games lasi 2017. aasta maikuus välja mängu nimega NBA Playgrounds, olin väga meeldivalt üllatunud. Jah, tegemist ei olnud veel täieliku NBA Street reinkarnatsiooniga, kuid nostalgiaorgan ärkas talveunest sekundiga. Mängu arendaja Sabre Interactive, kes viimase aasta jooksul kogunud hulga positiivset tagasisidet mängijate kaasamise eest NBA Playgrounds parendusprotsessi, teatas 2018. aasta esimesel poolel, et teosele ilmub käesoleva aasta maikuus järg – NBA Playgrounds 2.

Esmapilgul tundus treileri põhjal, et tegemist on lihtsalt suure uuendusega esimesele osale. Üks nädal enne mängu esialgselt väljakuulutatud ilmumiskuupäeva andis arendaja aga teada, et mäng lükkub edasi sügisesse. Tänu arendaja heale mainele ei saanud fännid ka (väga) pahaseks, vaid kiitsid valikut väljastada täielikult valminud mäng. 24. juulil plahvatas järgmine uudis, kui 2K Sports teatas, et väljastab mängu hoopiski ise. NBA 2K Sportsi stuudio Visual Concepts (NBA 2K seeria, WWE seeria) presidendi Greg Thomase sõnul, ei olnud esimese mängu puhul võimalik mööda vaadata ligi miljoni koopia müügist ning hästi viimistletud tootest. Tundub, et tegemist on win-win tehinguga – 2K Sports saab täita mängumaastikul eksisteeriva arkaad-korvpalli žanri tühimiku ning Sabre Interactive saab ligi mammutettevõtte ressurssidele.

Millised on positiivsed argumendid antud tehingu puhul?

  • Jääb ära otsene mängijate litsentseerimine ja saadaval peaksid olema kõik pallivõlurid, kelle leiame ka NBA 2K seeriast ja mis põhiline – Michael Jordan teeb tagasituleku tänavakorvpalli!
  • Kindlasti lisab 2K brändi lisamine tootele sära
  • 2K NBA seeria mängud on enamjaolt alati hästi balansseeritud
  • 2K NBA seeria mängude füüsikamootorid töötavad laitmatult, arkaad või mitte – nad oskavad seda teha
  • Visual Concepts on aastaid tõestanud, et nad on mängu presentatsiooni absoluutne tipp
  • Tugi mängule peaks tunduvalt paranema

Mida peaksime kartma?

  • Mikromaksed, mikromaksed, mikromaksed! Ahjaa! Kas ma mainisin mikromakseid? Juba hetkel võib üsna suure kindlusega öelda, et väljastavast mängust hakkame leidma kõigi poolt vihatud digitaalvaluutat VC
  • 2K sööb NBA Playgroundsi võlu ära, tehes sellest liiga „enda mängu“