fbpx

Süüdistused pettuses! Pahuraks aetud Keemstar! Need on vaid mõned punktid, millel rahulolematud Fortnite Battle Royale fännid peatusid, kritiseerides Epic Gamesi suurteose järjekordset e-spordi nädalavahetust.

Möödunud reedel ja laupäeval aset leidnud Summer Skirmish seeria teine etapp tõi kokku nimekaimad striimerid ja youtuberid, kellele anti kõigile üks ülesanne – koguda 10 soolomängu jooksul kokku võimalikult palju tapmisi. Iga elimineerimine andis osavõtjale 1 punkti, iga Victory Royale andis neid veel lisaks 5. Boonusena jagati lisa ka 20 eluküünla kustutamise eest – 10 lisapunkti ning 10 000$ suurune auhind. Mõlema päeva peale jagati ära Euroopa ja USA mängijad – kui esimese maailmajao parimad madistasid laupäeval ilma probleemideta, siis ameeriklased tegid sotid selgeks Eesti aja järgi reede õhtul, ent kui kerkis võitja käsi, tegi seda ka paljude Redditi kasutajate pahameel.

Nimelt väideti, et reedese turniiri võitja iDropz_Bodies jõudis poodiumi kõrgeimale astmele läbi pettuse. Kasutajad käisid välja teooria, mille kohaselt iDropz_Bodies manipuleeris enda statistikaga, lisaks oli tema näol tegemist ainsa osalejaga, kes ei striiminud enda mängu. Lõkkele lisas tuld ka asjaolu, et tegemist oli Fortnite’i kommuunile suhteliselt tundmatu nimega. Tagatipuks väideti, et mees kasutas enda PlayStation 4 konsoolil vastaste üle võitude noppimiseks tavalise puldi asemel hoopistükis klaviatuuri ja hiirt.

Epic Games asus neid süüdistusi kiirelt uurima ning selle käigus lükkas stuudio iga kui viimse väite kolinal ümber. Seega pole teha midagi muud, kui soovida iDropz_Bodiesile õnne võidu ning 130 000$ suuruse auhinna puhul. Twitch.tv superstaar Ninja, muide, jäi üldarvestuses 14. kohale.

Potentsiaalne petuskandaal polnud aga ainus, mis Summer Skirmishi teist etappi iseloomustama jääb. Võistlusele eelnes kurikuulsa youtuberi Keemstari pahameel ja mossitamine. Nimelt on draamast elatuv sisulooja viimastel kuudel korraldanud Friday Fortnite nime kandvaid üritusi, mis samuti kokku toonud mõned nimekamad youtuberid ja striimerid, kes iganädalaseslt 20 000$ suuruse auhinnafondi nimel kemplevad.

Summer Skirmishi saabudes otsustas Keemstar, et mitte Epic Gamesi korraldatavale turniirile jalgu jääda, peab tema üritus reedeselt päevalt pühapäevale kolima. Möödunud reedel toimuma pidanud Friday Fortnite oleks pidanud jääma viimaseks, ent tänu Epicu viimase hetke otsusele Summer Skrimish samuti reedesele päevale lükata, jäi Keemstari üritus ära. Seda mõjutas ka asjaolu, et kahe võistluse osavõtjad kattusid üpriski korralikult. Võite arvata, et Keemstar ei olnud ürituste kulgemisega rahul, eriti kuna tema turniiride ülesehitus sarnanes sellele, mida Epic Games teisel etapil pakkus.

Kuigi Epic Gamesi suveturniiri teine võistlus möödus tunduvalt sujuvamalt kui see õnnetu esimene, on nii mitmedki Fortnite’i fännid (ja ka mänguajakirjanikud) kiitnud Keemstari võistluseid, kuna youtuber on suutnud enda turniirid suurtemate viperusteta mööda saata.

Praegusel hetkel on Keemi Friday Fortnite pisemat sorti limbos, ent mees teeb tööd selle kallal, et üritusteseeria naaseks. Lisaks sellele on tema töölaual teisigi projekte – 2. augustil algab $100k Thursday Realm Royale, mis on teine iganädalane üritustesari, mis pühendatud hetkel popile battle royale mängule.

Summer Skirmish naaseb juba sel reedel, kui duod hakkavad Victory Royale’i püüdma.

Allikad: Kotaku (X2)