fbpx

Tundub, et Pokemon GO fenomen ei ole hääbumas, sest mäng on alates kahe aasta tagusest väljalaskest suutnud kokku riisuda 1,8 miljardit dollarit.

Kuigi Pokemon GO arendaja Niantic ei ole suutnud taasluua 2016. aasta suvel maailma vallutanud pokemonihullust, siis viimasel ajal on tänu pidevatele uuendustele ja arendusmeeskonna toele mängu kasutajanumbrid uuesti kasvama hakanud. Näiteks maikuus küündis Pokemon GO kasum 104 miljoni dollarini, mis ületab eelmise aasta sama aja teenistuse 174% võrra. Hiljuti andis uuringufirma Sensor Tower teada, et mängu kogukäive alates 2016. aasta 6. juulil toimunud väljalaskest on ületanud 1,8 miljardi dollari piiri. Kasv on olnud kiire, kuna 2017. aasta jaanuaris küündis Pokemon GO üleilmne käive veel 1 miljardi dollarini.

Sensor Toweri uuringust selgub, et Pokemon GO päevane teenistus on 2 miljonit dollarit. Valdav enamus globaalsest käibest pärineb Ameerika Ühendriikidest (607 miljonit dollarit) ja Jaapanist (500 miljonit dollarit), millele järgnevad Saksamaa, Taiwan ja Ühendkuningriigid. Tundub, et Androidi kasutajad on altimad pokemonide jahtijad, sest just nendelt pärineb 58% käibest, samal ajal kui iOS-i omanikud platseeruvad 42% teisele kohale.

Nende arvude valguses ei peaks tulema üllatusena, et Pokemon GO hoiab jätkuvalt kohta kõige tulusamate mobiilirakenduste esikümnes, paigutudes juunikuu arvestuses üheksandale kohale. Hetkel tähistab mäng oma teist sünnipäeva ja tänase päeva jooksul on pokemonijahtijatel võimalik kinni püüda unikaalne päikeseprillidega Squirtle.

Allikas: VG24/7