fbpx

Horvaatia arendaja Croteami poolt loodud üksikisikuvaates tulistamismäng Serious Sam saab endale lõpuks neljanda osa. Alapealkiri Planet Badass ei anna kõigest aimu, et mängijaid ootab ees ülivinge ja vägivaldne seiklus, aga ka et uus teos on kordades suuremal skaalal, kui eelnenud osad.

Croteam näitas valitud inimestele Serious Sam 4 mängupilti. Kuigi tegemist oli alfa-eelse versiooniga, nägi teos väga lõbus välja. Niipea kui demo algas, sai kohe näha neljanda osa üht pealmist müügipunkti – üüratult suured mängukeskkonnad. Arendaja ütles, et seeriale varasemalt omaseks sirgunud kõrbed on Planet Badassis täiesti olematud – keskkond oli rohelisem, täis erinevaid ehitisi, metsi ja põldusid. Uued keskkonnad tegid teose ka palju värvilisemaks, mis oli kolmanda peatüki üks suurim probleem.

Kaardi suurus ei oleks aga midagi väärt, kui see ei oleks täis elukaid, kellega Sam madistada saab. Mentali tulnukad on tagasi ning seekord on nad sõjas inimkonnaga, tuues endaga kaasa terved armeed. Meile öeldi, et lõppversioonis tahetakse mängija panna võitlustesse, kus mässavad mitu tuhat vastast. Demo isegi lõppes stseeniga, kus Sami poole oli jooksmas mitusada Kamikazet. Jah, nad on tagasi ja karjuvad valjemini, kui kunagi varem.

Mängu kaardid on üüratud ning täis igasuguseid kõrvalisi tegevusi ja saladusi. Nii suure keskkonna läbimiseks ja niisuguste hordide laastamiseks on aga abi vaja. Serious Sam 4 lisab mängija relvade hunniku otsa erinevad sõidukid, olgu nendeks kas kiired mootorrattad või jõulised autod. Demo ajal ütles arendaja, et sõidukeid valitakse lõbufaktori põhjal ning see väide tuli tema suust samal ajal, kui ta ajas kombainiga alla tulnukaid. Farming Simulator, hoia alt!

Croteami sõnul jõuab Serious Sam 4: Planet Badass meieni parimal juhul järgmise aasta lõpus ning seega on aega vanemaid mänge uuesti läbida – võib-olla sõpradega ühe klaviatuuri ja ekraani taga nagu noorena sai tehtud?