fbpx

Mõne päeva eest ilmus CD Projekt Redi pool arendatava mängu Cyberpunk 2077  Twitteri kontole vastuoluline säuts, mida paljud on tõlgendanud transfoobsena. Stuudio on kõigi ennast solvatuna tundvate osapoolte ees vabandanud.

Kõik sai alguse hetkel toimuva gamescomi avapäeval, mil uue Cyberpunk 2077 kohta käiva info ootuses postitas Twitteri kasutaja nimega Ryan mängu ametlikule seinale säutsu: „I WANT MORE GUYS“. Tundub, et Cyberpunki kontot haldav sotsiaalmeediaguru otsustas nalja heita Ryani poolt kasutatud sõna „guys“ üle ja postitas vastuseks: „Did you just assume my gender?!“. Paljud on tõlgendanud antud vastust transfoobse ja solvavana.

Kuigi Cyberpunki konto säuts ei ole otseselt transfoobne, on väidetud, et popuraarset meemi „Did you just assume their gender?“ on varasemalt kasutatud LGBT kogukonna poolt läbielatavate katsumuste madaldamiseks, mistõttu on selle kasutamine taktitundetu. Arvamusi on seinast seina ja kuigi siinkirjutaja arvates üritati teha kergemeelset huumorit, on selge, et ühe maailma oodatuima videomängu sotsiaalmeedia konto haldaja peaks potentsiaalselt vastuolulistel teemadel postitades ettevaatlikum olema.

Nüüdseks on kõnealune säuts eemaldatud ja selle asemele on Cyberpunki kontole ilmunud CD Projekt Redi poolne vabandus. Stuudio esindaja sõnul vabandatakse kõigi ees, kes ennast varasemast postitusest solvatuna tunnevad ning kinnitatakse, et kellegi mustamine ei ole kunagi olnud nende eesmärk. Vabandava säutsu sisust saab välja lugeda, et tekkinud olukord üllatas ka CD Projekt Redi ning stuudio ei arva tõenäoliselt, et varasema postituse sisu oleks kellegi suunas otseselt solvav.

Tegu ei ole esimese korraga, mil CD Projekt Redi poolt hallatav Twitteri konto avalikkuse negatiivse tähelepanu alla satub. Eelmise aasta juulis ilmus stuudio omanduses oleva mängude edasimüügiplatvormi GOG kontole säuts, mille sisuks animeeritud gif teosest Postal 2: Paradise Lost, milles mängu peategelane urineeris hauakivile, millele oli kirjutatud „Games journalism“. Hauaplaadil olev kuupäev, 2014. aasta 28. august, oli otsene viide Gamergate’ile. Ka see säuts eemaldati lõpuks stuudio poolt.

Allikas: Kotaku