fbpx

Möödunud nädalavahetusel sattus (järjekordselt) interneti pahameeletormi kätte hiljuti Twitchis 10 miljoni järgija piiri ületanud Tyler „Ninja“ Blevins, kes Polygonile antud usutluses kuulutas, et ta ei soovi naissoost striimeritega mängida. „Seksism!“ karjus internet vastu. Millega mees enda otsust aga põhjendas?

Blevinsi sõnul motiveeris taolise otsuse vastuvõtmist tema isiklik soov säästa oma abikaasat erinevate kuulujuttude tekkimisest. Mehe väitel piisab ainult sellest, kui naissoost kolleegiga striimides manab üks neist esile kelmika naeruturtsatuse ning juba tõlgendavad tuhanded fännid seda flirtimisena. Sellele järgnevad arvukad artiklid ja YouTube’i videod, seejärel hakatakse sotsiaalmeedias küsimuste ning kommentaaridega pommitama Tyleri naist, Jessica Blevinsit.

Otse loomulikult jagunesid kommentaarid Blevinsi teadaande kohta valdavalt kahte leeri: need, kes olid mehega nõus, ning need, kes nägid selles miskit, mis võib kahjustada terve Twitch.tv platvormi naisstriimereid tervikuna. Nimelt puudub neil võimalus koos Blevinsiga mängides viimase vaatajaskonnale silma jääda, kaotades sellega hulgaliselt potentsiaalseid järgijaid.

Kriitikatulva alla jäänud Blevins avaldas Twitteris pika kirja, milles ta ütleb, et tema otsuse taga seisab ainult soov enda naist ja perekonda ahistamise eest säästa ning sellel pole midagi pistmist diskrimineerimisega.

Allikas: Polygon