fbpx

Telltale Games andis teada, et pärast ülirasket aastat ja suutmatust finantsraskuseid ületada on stuudio otsustanud tegevuse lõpetada.

Telltale ei ole siiski veel täielikult kadunud, kuid tundub, et lõpp on lähedal. Eile jäeti hüvasti 225 arendajaga ja palgale jäi vaid 25 inimest, kelle ülesandeks jääb kohustuste täitmine firma juhtkonna ja partnerite ees. Ringlevad kuuldused, et pärast The Walking Dead: The Final Season viimase episoodi lõpetamist suleb Telltale Games lõplikult uksed.

Telltale’i tegevjuht Pete Hawley toob stuudio sulgemise põhjuseks finantsraskused. Tema sõnul lasi firma möödunud aasta jooksul välja väga kõrgekvaliteedilisi tooteid, kuid kahjuks ei piisanud sellest müüginumbrite kergitamiseks. Pidades silmas eilset massilist koondamist, mainib Hawley, et vaatab raske südamega, kuidas tema lahkuvad sõbrad kannavad Telltale’ile omase loojutustamisviisi laiali üle mängutööstuse.

Telltale’i sulgemine tähendab seda, et ilmumata jäävad stuudio väljakuulutatud mängud. Näiteks lõpetatakse äsja 2019. aastasse edasi lükatud The Wolf Among Us 2 arendus ning mängijateni ei jõua ka Netflixiga koostöös valmima pidanud „The Stranger Things“ mänguadaptsioon.

2004. aastal asutatud Telltale Games on mängumaastikul tuntud episoodiliste ja loopõhiste teostega. Stuudio tõusis laiema tähelepanu keskmesse 2012. aastal, mil ilmus The Walking Deadi esimene hooaeg, mis võeti hästi vastu nii kriitikute kui ka fännide poolt. Lisaks The Walking Dead’ile jäävad Telltale’i meenutama veel mitmed kvaliteetsed teosed: Guardians of the Galaxy, Tales From the Borderlands, Minecraft: Story Mode, The Wolf Among Us, Batman: The Telltale Series ja Game of Thrones.

Allikad: The Verge, VG24/7