fbpx

Nüüdseks on juba ammu teada, et Telltale lakkab olemast. Pisut uskumatuna tundub aga fakt, et 7 Days to Die on just täpselt tollesama stuudio poolt publitseeritud teos konsoolidele, mis kohe kindlasti pole järjekordne narratiivne üllitis, mille poolest kompanii üldjuhul tuntud on.

Idee  antud mängu teistelegi tutvustada tekkis just siis, kui sain teada, et 7 Days to Die – mäng, mis minu konsoolis tunde jooksnud – on just üks nendest teostest, mis looja karja minevale stuudiole reaalselt ka raha sisse tõi.

Avatud maailmaga ellujäämisõudust võib võrrelda mingil määral Minecraftiga. Leidub seal elavaid surnuid, loomi, ehitamist, lammutamist, kauplemist kui ka niisama avastamist. Kindlasti on tegu eelmainitust raskema ja realistlikuma mänguga, küll kannatavad võrdluses aga graafiline pool ning liikumismehaanika – näiteks leidub teoses kiiremini liiklemiseks võimalus ehitada endale mootorratas. Mängu üldine eesmärk ei ole muidugi lihtsalt toitu hankida ja kodu ehitada, vaid suurt rõhku nõuab ka elamispinna kaitse. Muidu tuleb kuri hunt, tõmbab kopsud õhku täis ja puhub elamise ümber!

Aga miks on teose just selline nimi? Sest täpselt iga seitsme (mängusisese) päeva tagant ilmub taevasse suur punane kuu, mis elavad surnud ääretult aktiivseks teeb. Just see paneb proovile mängija ellujäämisoskused nii avastamise kui ka ehitamise puhul. Lisaks pakub mäng suurepärase võimaluse mängida koos sõpradega üle neti või lausa kahekesi samal diivanil olles. Tolle viimase puhul on tegemist ääretult tervitava lisaga, sest neid jagatud ekraaniga teoseid tuleb paraku tikutulega taga otsida.

Hoolimata Telltale’i sulgemisest soovib mängu arendaja The Fun Pimps stuudiole parimat ning teatab, et järgmised uuendused on plaanipärased. Küllap leitakse mängule tulevikus lihtsalt uus väljaandja.