fbpx

Valikud on tähtis osa elust ning loomulikult kandub see põhimõte üle ka videomängudesse. Kaklusmängudes väljendub see oma tegelase valimises – tegemist on mängija kõige tähtsama otsusega. Kuid üks valik, mis pole eluliselt niivõrd tähtis, kuid näitab inimese esteetilisi eelistusi, on karakterite lisavärvid.

Alternatiivne võõp on tänapäeval olemas pea igas kaklusmängus, olles oluline osa stiili näitamisest. Enamasti on baasvärvid juba piisavalt head ning tegelased ongi loodud neid silmas pidades, kuid mõnikord on olemas palett, mis kõlatab mängijat veelgi rohkem.

Kuigi erinevad värvid samadele (või sarnastele) tegelastele on eksisteerinud juba varem – nagu näiteks Super Mario Bros. Luigi ja Mario – siis esimene kaklusmäng, kus neid kasutati oli Street Figher II: Champion Edition. Originaalses Street Fighter II ei saanud kaks mängijat sama tegelast valida. Esimeses uuenduses lisati aga justnimelt kõnealune võimalus – tuntud ka kui peegelmatš (mirror match ning segaduse vältimiseks lisati teine värv, et tegelasi eristada. Super Street Fighter II lisas aga veel rohkem palette, minnes kahest kaheksani. Tänapäeval on valik tihti suuremgi, kuid headel asjadel on tihti tagasihoidlikud algused.

Peale samade karakterite eristamise, saab lisavärvidega viidata veel kas teistele tegelastele sarjas, kaklusmängude ajaloole või popkultuurile üleüldiselt. Viidete arvu poolest tuntuim mäng on Skullgirls, mis varasemalt jäi mulle silma (või hoopiski kõrva?) oma muusika poolest. Mängu karakterite nimistu pole küll suur, kuid see-eest on igal tegelasel 26 erinevat paletti ning suurem osa neist viitab millelegi. Nii on lugu ka minu lemmikutega.

Skullgirls

Guilty Gear Xrdis on asi palju lihtsam – mängijale lihtsalt antakse võimalus valida midagi põhivärvist erinevat. Mõni vihje teistele sarja tegelastele eksisteerib… kuid neid on vähe. Võimalikke valikuid on 22+ ning loota on, et igaüks leiab oma lemmiku.

Guilty Gear Xrd

Under Night In-Birthis saab lisavärve juurde mängusisese raha kulutamise eest, mida lausa visatakse mängijale sülle. Jällegi 20+ valikut, mis tundub olevat animekaklusmängude standard.

Under Night In-Birth

Ultra Street Fighter IV on 39 tegelast, kellel igaühel on juba 12 erinevat värvi ning mitu lisakostüümi, millel on lausa 22 paletti… Siin küll valikutest puudu ei jää.

Ultra Street Fighter IV

Ainus soovitus, mida oskan inimestele anda – tasub eksperimenteerida. Kalduge kõrvale tavalistest värvivalikutest, mille mäng alguses ette annab ning äkki leiate midagi, mis teile veel rohkem sobib.