fbpx

2013. aasta E3-l ei läinud Microsoftil oma „always on“ Xbox One ideega eriti hästi. Mõnes mõttes kummitab antud otsus suurfirmat siiamaani. Microsofti otsus minna ainult digitaalseks oli liiga kiire ja läbimõtlemata, kuid tundub, et nüüd on maailm selleks valmis. Füüsilisi mängukoopiaid ostetakse aina vähem ja vähem (ProGames’i pankrott Eesti turul pole seetõttu ka erand) ning firma otsustas nüüd uuesti proovida füüsilisi mängukoopiaid veelgi rohkem eemale peletada.

Paar päeva tagasi hakkasid liikuma kuulujutud, et Microsofti järgmine ja arvatavasti viimane Xbox One’i iteratsioon ilmub järgmisel aastal ning sellel pidavat puuduma plaadilugeja. Arvestades, et Xbox One S loeb ka Blu-Ray plaate, on reaalsuses tegu üpris kalli komponendiga. Antud lähenemine võimaldaks tõmmata konsooli hinda allapoole ning mängijaskonda suurendada.

Xbox One ei ole antud konsoolipõlvkonnas olnud nii edukas. Kuigi seadmeid on müüdud piisavalt palju, on Sony oma PS4-ga tükk maad ees. Selle vahe vähendamiseks on Microsoft teinud väga kasutajasõbralikke otsuseid, näiteks Xbox Play Anywhere programm, mis võimaldab ühte ja sama mängu nautida nii PC kui ka Xbox One’i peal, või ka Game Pass, mis hõlmab endas sadu allalaetavaid mänge väikese kuutasu eest. Lubati ka korda teha Windowsi pood, kust arvutimängurid saavad osta suurema enamuse suurfirma eksklusiivmänge.

Plaadimängijata Xbox One tundub olema veel üks samm õiges suunas, andes võimaluse odavamalt mängukonsooli soetada neile, kes on nõus loobuma plaadilugejat. Seda muidugi juhul, kui kõik see on tõsi.

Allikas: Eurogamer