fbpx

Riot Games on stuudio, mis on välja andnud mitu ülipopulaarset mängu, nende eesotsas muidugi ülimenukas League of Legends. Sellele vaatamata pole kompanii hiljuti just positiivse tähelepanu keskmes olnud, kuna avalikkuseni on jõudnud erinevad lood firmasisesest diskrimineerimisest. Olukord on nii hull, et nii endised kui praegused töötajad on andnud mängulooja kohtusse.

Kohtuasi on eelkõige seotud Riot Gamesis toimuva (väidetava) soolise diskrimineerimisega. Töötajate sõnul on valitsemas meestekeskne juhtimine, mille tulemusena naisi ahistatakse, väärkoheldakse ning neile makstakse ka vähem palka. Hagejad nõuavad stuudiolt kompensatsiooni mitte kõigest palga osas, vaid ka emotsionaalse kahju eest. Neil on ka teisi kaebusi, mille sisu selgub kohtuistungil.

Riot Gamesi negatiivse pressikajastuse keeris sai alguse augustis, kui Kotaku lasi välja analüütilise artikli, milles küsitleti 28 endist ja praegust töötajat. Enamik nendest kirjeldasid stuudio töökeskkonda kui seksistlikku. Üks nendest on antud kohtuasjas hageja. Mängufirma olevat tihti ära öelnud uutele naiskandidaatidele, kuna nad ei sobinud kokku stuudio „mänguri“ kuvandiga. Hetkeseisuga on Riot Gamesis 2500 töötajat, kellest 80% on meessoost.

Stuudio on üritanud end heas valguses näidata. Septembris postitasid nad enda kodulehele avaliku vabanduse, kus pöörduti oma töötajate poole, lisaks olevat  firmast välja nopitud isegi paar kurjajuurt. Sellele vaatamata polevat mitmed artiklis välja toodud probleemid kuhugi kadunud. Kohtuasja dokumentidest võib lugeda, kuidas osa ülemusi olevat käega löönud soolisele ja rassilisele mitmekesisusele, väites, et videomängud on „viimne varjupaik valgetele teismeeas poistele.”

Hagejad tahavad kohtuasjaga firmasisese seksismi lõpetada ja Riot Gamesi vähem toksiliseks töökohaks muuta. Milliseks kujuneb aga reaalsus, seda kuuleme alles pärast kohtuistungit.

Allikas: Kotaku