fbpx

Käesoleval suvel mõlgutasin mõtteid iga-aastase E3 tehnoloogia- ja mängumessi üle ning leidsin, et mida aeg edasi, seda tühisemaks ja väärtusematuks antud üritus muutub.

Täpselt nii, nagu lahkuvad Netflixist erinevad filmikompaniid, et enda katuse all loodud toodangut omaenese portaalis pakkuma hakata, on ka paljud mängukompaniid otsustanud, et traditsioonilise suvise ühisürituse asemel suudetakse oma klientideni jõuda teiste, palju efektiivsemate viiside abil.

Nintendo on juba aastaid esitlenud enda uusi pakkumisi läbi Nintendo Direct ülekannete, Microsoft korraldas alles eelmisel nädalavahetusel enda X018 ürituse ning Sony on kasutanud Paris Games Weeki ning PlayStation Experience konverentse, et näidata järjekordset Days Gone treilerit. Tundub, et viimati nimetatu puhul tasuvad nood teised üritused ära, sest Sony on otsustanud tuleval, 2019. aastal toimuva E3 mängumessi täiesti vahele jätta. See tähendab, et kompanii ei lähe kohale Los Angelesi… ega korralda ka klassikalist pressikonverentsi.

Tegemist on järjekordse naelaga E3 kirstukaanes. Varasemalt on otsustanud üritusest lahku lüüa (ent samas sellest ka kaudselt osa võtta) Electronic Arts, kes paar viimast aastat samas ajaaknas EA Play üritust on korraldanud. Võõrandumas on teisedki ning seda iseloomustab ka messikorraldajate mullune otsus avada uksed tavakülastajatele.

Sony vaatevinklist võttes on tegemist tõenäoliselt mõistliku otsusega – kuna paljudel nende poolt loodavatel mängudel (Ghost of Tsushima, Death Stranding, The Last of Us II) puudub otsene ilmumiskuupäev, võime vaid eeldada, et näeksime nende esitlusi tänavugi. Jälle.

Kas Sony otsustab ülejärgmisel aastal tagasi tulla? Ehk on 2020. aasta õige hetk, et välja kuulutada ja/või turule tuua PlayStation 5? Või on E3 määratud hukule?

Allikas: Kotaku