fbpx

Olen kui vanamutt aknal ning panen märkmikusse kirja, millal mu kallid naabrid tänavused jõulutuled sütitavad. Esimene neist tegi seda 29. septembril ja viimane (mina) pistsin tulesilmad lõõmama esimesel advendil – nagu seda peaks tegema iga normaalne inimene.

Mingil põhjusel hakkasid e-poodide pühadeteemalised pakkumised juba oktoobri keskpaigas minu postkaste ummistama. Sellest kõigest jääb ilmselgelt väheks ja maitselageda kulla-karra ning tuledega kaunistatud kaubanduskeskused röövivad viimase isu jõulude järele. Ja jällegi – pühadeni on veel kuid! Hetkeks, kui jõuab kätte JK sünnipäev ning mina kuuse kõrval jõuludest ülesöönuna ja -valatuna oksendan, on viimane asi, mida soovin näha, päkapikumüts enda tegelasel videomängus!

Siinkohal aga 2K Sports minuga ei nõustu ja on väljastanud eelvaate nende NBA 2K Playgrounds 2 uuendusele. Esiteks, tegemist on lihtsalt halvasti teostatud õrritusvideoga, kus kokku segatud mõttetud mängusisesed animatsioonid, ainukeseks erinevuseks on päkapikumütsid NBA tähtede peas. Tõele au andes näeb ka uut väljakut, mida kaunistab keskringi asemel lumehelves.

Eelnevat nähtust oleme kohanud ka varem, kus Overwatchi tegelased saavad jõuluvanakostüümid või Fallout 4 Diamond Citysse ilmuvad kuusepuud. Vähe sellest, just oleme läbi elanud Halloweeni, mis ropsis niigi kõik mängud enda traditsioonilisi kujundeid täis. Enne, kui jõulud läbi saavad, sillerdavad läheduses juba lihavõttepühad, mille raames mängudisainerid taaskord oma ääretult piiritletud kujutlusvõime käiku lasevad. Peidetakse värvilisi munasid ning eeldatavasti topitakse NBA mängijatele jänesekõrvu pähe. Aga äkki… lihtsalt äkki oleks selline võimalus, et… ÄRGE TEHKE SEDA!

Selline tegevus ei too mängudesse mitte mingisugust sisulist väärtust ja selle asemel võiks näiteks tegeleda teostest vigade eemaldamise või uute mängude arendamisega? Ja kui Sulle, kallis Level1 lugeja, tundub, et teen ülekohut enda naabritele, e-poodidele, kaubanduskeskustele, 2K Sportsile, Overwatchile, Bethesdale ja Kevini papsile (kelle maja oli muuseas lihtsalt ääretult maitselagedalt kaunistatud) – soovitan oma murega pöörduda jõuluvana poole ning seejärel ravile minna.

Grinch out!