fbpx

Möödunud ei ole just palju ajast, kui meieni jõudis uudis, et Telltale Games sulgeb finantsraskuste tõttu uksed. Kahjuks jagab sarnast saatust ka Starbreeze, kes küll veel uste kinnipanekuni ei jõua, kuid kelle rahaline seisukord pole kiita.

Seoses Overkill’s The Walking Dead (Overkilli mängustuudio kuulub Starbreeze’i alla) kehvade müügitulemustega esitas kompanii Stockholmi ringkonnakohtule avalduse firma ümberkorraldamiseks, mis sisaldab endas ka praeguse tegevjuhi Bo Anderssoni lahkumist oma positsioonilt ja juhatusest. Mäng, mis ilmus veidi vähem kui kuu aega tagasi, ei saanud Steamis just kõige soojema vastuvõtu osaliseks.

Oma pressiteates avalikustas Starbreeze ka kõnealuse teose müügistatistika, mille kohaselt on 2019. aasta jaanuariks oodata eelarve puudujääki, mis omakorda paneb küsimärgi alla tuleva aasta 5. veebruariks ilmuva Xbox One’i ja Playstation 4 konsooliversioonide müüginumbrid.

Olgugi, et stuudio planeerib teostada ümberkorraldusi, ei tähenda see siiski praegustele töötajatele olulisi muudatusi, nad saavad jätkata oma tööd segamatult ning palkade tasumine jätkub nii nagu enne. Tegevjuhi rolli võtab kompaniis üle endine tegevjuhi asetäitja Mikael Nermark, kelle abiga loodetakse kastanid tulest välja tuua ning anda stuudiole uus hingamine.

Praeguses olukorras jääb üle vaid küsida – kas tõesti on The Walking Deadi ainetel põhinevate mängude väljastamine mängustuudiotele saatuslik?

Allikas: Kotaku