fbpx

2018. mänguaasta oli kahtlemata väga hea, sest meieni toodi tohutult suur hulk erinevaid ja väga häid videomänge, mille läbimängimiseks peame hakkama aega hammustama ka veel 2019. aastast. Meie teame, millised videomängud neist meile meeldisid, kuid mis oli Level1 lugejate meelest parimad? Selle teadmise hankimiseks lükkasime käima koos Punktid.ee ja Arvutitargaga rahvahääletuse, mille tulemused on teie ees:

7. koht – FIFA 19

Eestis on spordimängud alati olnud hinnas, eriti pühapäevamängurite seas. Seeläbi on ehk üllatav, et EA jalgpalliseeria FIFA 19 maandus alles 7. kohale, saades 2.4% häältest. Ju siis jalgpall pole ikka parem kui… kõik ülejäänud head 2018. aastal ilmunud mängud.

6. koht – Call of Duty: Black Ops 4 / Marvel’s Spider-Man

Kuuendat kohta jäid jagama Call of Duty: Black Ops 4 ja Marvel’s Spider-Man, saades mõlemad 2.9% häältest. Kui esimene neist hülgas lõplikult üksikmänguloo ning lisas oma mängulaadide hulka battle royale žanri, siis Spider-Man oli vaid üksikmängule keskenduv suurepärane teos, mis pakkus meile ilmselt parimat võimalust teada saamiseks, mis tunne oleks, kui saaks päriselt pilvelõhkujate vahel ämblikuvõrke pritsides liuelda.

5. koht – Battlefield V

2016. aastal oma Esimese maailmasõja lahinguväljadega mängureid raputanud Battlefieldi seeria viis meid värskeima osaga Teise maailmasõja lahingutesse. Meie lugejatele meeldis antud kogemus nii väga, et 3.3% hääletanutest valis selle oma Aasta Mänguks. Kevadel peaks kõigi eelduste kohaselt sulama lume alt välja ka mängu battle royale lisa, mis hakkab kandma pealkirja Firestorm.

4. koht – Far Cry 5 / Assassin’s Creed Odyssey

Far Cry 5 ilmus küll juba 2018. aasta märtsikuus, kuid jäi oma nägemusega Ühendriikide usuhullude argipäevast piisavalt hinge, et koguda 3.75% häältest. Täpselt sama tulemusega lõpetas ka Vana-Kreekas aset leidev Assassin’s Creed Odyssey. Selle tulemusega lõpetasid Ubisofti mängud Aasta Mäng 2018 rahvahääletusel neljandal kohal.

3. koht – Forza Horizon 4

https://www.youtube.com/watch?v=VmQNo8xtcAg

Kes siis ei oleks kujutanud ette end kihutamas Ferrari, Lamborghini või Mini roolis mööda Inglismaa põlde, kruusateid ja lumiseid järvi? See meeldis nii meile kui meie lugejatele, täpsemini 6% neist.

3. koht* – Fortnite

Fortnite oli vaieldamatult 2018. Aasta Fenomen ning vaadates mängu raugematut edulugu, saab sama ilmselt etteruttavalt juba öelda ka 2019. aasta kohta. Kuna Fortnite on mängijate südameid ja lapsevanemate rahakotte vallutanud tegelikult juba 2017. aastast, ei arvestanud me selle mängu häältetulemusi üldises pingereas. Hoolimata asjaolust, et kommunikeerisime selle ka konkreetselt välja, andis just selle mängu poolt 9% hääletanutest oma hääle. See on ka põhjus, miks me Fortnite’i siin nimekirjas siiski välja toome, väikese tärniga loomulikult*

2. koht – God of War

Kratos on ühel või teisel moel meie huviorbiidis olnud aastaid, kuid sellises rollis pole meist keegi teda varem näinud. Level1 Aasta Mäng 2018 saavutas rahvahääletusel 12% häältega auväärse teise koha.

1. koht – Red Dead Redemption 2

Trummipõrin on siinkohal üleliigne, sest Red Dead Redemption 2 ülekaalukas võitmine rahvahääletusel ei tohiks tulla kellelegi üllatusena, 23% vastanutest ei saa ju eksida! Rockstari värskeim gigateos on sama-aegselt nii ilus, põnev, mahukas, tüütu ja tegevusterohke, et paljud mängijad pidid end jõuga sealt läbi suruma. See aga ei vähenda kuidagi mängu väärtust nii 2018. aastal kui ka videomängude pikas ajaloos üldiselt. Red Dead Redemption 2 jääb pikaks ajaks meelde ning lükkab edasi teistele piiri, milline peaks üks hea videomäng olema.

Rahvahääletusel said loosi tahtel auhinnad:

Punktid.ee 50€ kinkekaart – Timmu Õunapuu
Gigabyte Bonus Pack: 17″ seljakott, XM300 hiir, MP100 hiirematt – Meelis Tamme
Gigabyte Xtreme Gaming XK700 klaviatuur – Gabriel Kail
GoClever Drone – SkyBeetle FPV – Aivo Leppik
MSI CLUTCH GM70 mänguri hiir – Mariana Uustare