fbpx

Tänavune aasta paistab olevat kaklusmängude poolest peaaegu sama hea, mis eelmine. Kui 2018. aasta oli täidetud animemängude poolest, siis seekord on tõrvik antud rohkem realistlikumate mollikütmisteoste kätte.

Juba oleme rääkinud Mortal Kombat 11-st, kuid heidame pilgu peale ka sellele teisele mängule, mis ilmub veidi varem – Dead or Alive 6. Hiljuti leidis aset aset selle beeta eksklusiivselt PlayStation 4 konsoolil ning veel eraldi eksklusiivsemalt PlayStation Plus võrguteenuse kasutajatele.

Esimene asi, mis kõigile silme ette tuleb, kui seda seeriat nimetada, on suured tissid. Ka kuuendas teoses on see täiesti päevakorras teema ning vaatamata Sony viimase aja sekeldustele ja fännide kuulujuttudele pole siin mitte midagi eemaldatud. Tissid on alles, juhhei! Lisaks sellele on rõhku pandud ka katki minevatele rõivastele, marrastustele ja isegi sinikatele, mis tekivad, noh, molli andes või saades.

Sellele vaatamata on tegemist üpriski sügava kaklusmänguga. Kui tavaliselt tuleb kombode ajal nuppe täpselt õigel ajal vajutada, võib Dead or Alive’i seerias kohe kõik oma vajalikud nupuvajutused sisse peksta ning lihtsalt vaadata, kuidas tegelased soovitud liigutusi teevad. Kui vanasti oli tegemist kolmenuputeosega, siis nüüd on lisatud ka „Special“ nupp, mille mitmekordsel vajutamisel tuleb rohkem n-ö filmilikum kombo.

Veel on lisatud seeria ajaloo esimene meeter, millega saab teha kaht asja. Esiteks, kui meeter on poolenisti täis, võib seda kasutades teha „Break Holdi“, mis saab kätte ükskõik millise löögi vastaselt. Teiseks on kogu superenergia täitumisel võimalik teha „Break Blow“, mis on üks eriti tugev rünnak (umbes nagu superid animekaklusmängudes).

Beetas sai valida viie tegelase vahel: esmalt neli klassikalist ninjat Kasumi, Ayane, Hayate ning eelkõige Ninja Gaideni seeriast tuntud, kuid nüüdseks Dead or Alive seeria üheks põhitegelaseks saanud Ryu Hayabusa. Viimane tegelane oli aga seeria uustulnuk Diego, kes oli eriti jõhker tänavakaklusstiili harrastaja. Mina veetsin oma aja madistades Kasumiga, sest ta näeb lihtsalt ilus välja.

Dead or Alive 6 lükati hiljuti edasi 15. veebruarilt 1. märtsi peale. Veel on avalikustamata mõned tegelased, seega lootus Momiji osas sureb viimasena!