fbpx

Mängukonsoolide ning nende salvestusfailide igasugune omavoliline nokitsemine on Jaapanis karistatav kuni viieaastase vangistuse või viie miljoni jeenise (umbes 40 000 €) suuruse rahatrahviga.

Jaapani Arvutitarkvara Autoriõiguse Assosatsiooni (Japan’s Association of Copyright for Computer Software) veebilehelt võib lugeda, et eelnimetatud tegevused rikuvad rangelt riigi Ebaõiglase Konkurentsi Ennetusseadust (Unfair Competition Prevention Law). Esmalt märkas seda Tõusva Päikese Maa videomängusait Hachima Kikou, kui lisaseadmete müügiga tegelev veebisait Cyber Gadget lõpetas oma salvestusfailide mudimisega tegeleva tarkvara müügi nende piirkonnas.

Lisaks on nüüdsest illegaalne ka nn. „hall turg“, kust on võimalik soetada odavalt enamasti mitte just kõige legaalsematel teedel saadud mänguvõtmeid.

Imestan, et Jaapan kui üks kõige tehnoloogilisemalt arenenuid riike on hakanud piirama omaenda turgu. Huvitav, kas sellised seadused jõuavad kunagi ka läände ning kolmandad osapooled, kes müüvad konsoolitarkvara, surevad sootuks välja?

Allikas: Kotaku