fbpx

Nädalavahetusel kõlakana alanud jutud sellest, kuidas Respawn Entertainmenti tulistamismäng Titanfall saab eraldiseisva battle royale mängu (milles puuduvad robotid, aga ka nõue selle eest raha välja käia), said stuudio juhtide poolt üsna pea ka kinnituse, kui kompanii asutaja Vince Zampella kõiki teose tagamaid paljastavat Twitchi striimi vaatama kutsus.

Nüüd, mil ülekanne nähtud, saame kinnitada, et üksikisikuvaates teos kannab nime Apex Legends, see on tasuta ning allalaetav juba praegu! Teos on täis eripäraseid karaktereid ning nii nende kui ka ülejäänud üllitise üleüldine disain on pisut multikalikum kui näiteks Titanfalli seeria mängudel. Igal tegelasel (keda on kokku 8) on oma erivõime. Kokku madistab ühe matši ajal 20 3-liikmelist võistkonda, ühes tiimis ei tohi olla korduvaid tegelasi.

Kaart on tunduvalt väiksem kui näiteks suuremate konkurentide (Fortnite Battle Royale, PlayerUnnown’s Battlegrounds) mängudes, ent mängijatearvu arvestades on tegemist arusaadava otsusega. Küll aga saab tõmmata paralleele nii Fortnite’i kui ka näiteks Call of Duty: Blackoutiga, kuna ka Apex Legendsi kaart on jaotatud erinevateks aladeks – avastatavad on nii militaarasulad, väikesed külakesed kui ka näiteks suur staadion. Muidugi ei puudu mängust haiget tegev rõngas, mis mängijatele pidevalt kuklasse hingab ning neid omavahel kokku lükkab.

Relvi ja muud varustust on võimalik leida nii maast kui ka suurtest äratuntavatest konteineritest. Kui maaslebav varustus mängijat ei kõneta, saab ta kiire nupuvajutusega sellest enda kaaslastele teada anda. Mäng mitte ainult ei jäta maha märget, kus noos leitav on, vaid annab ka häälega teada, mis kaaslasi maas ees ootab. Tagatipuks saab loomulikult ka alistatud vaenlaste elututelt kehadelt nodi napsata.

Kuna tegemist on tasuta mänguga, on ka siin võimalus enda (virtuaalset) rahakotti tühjendada. Kõik lisad on muidugi kosmeetilised ning ei anna mängijale mitte mingisugust eelist. Küll aga tasub märkida, et esialgu on kaks tegelast alguses kättesaamatud ning nende lahtilukustamine käib kas mängides (karakterid avanevad 15 ja 30 tunni möödudes)… või eraldi raha välja käies.

Praeguse seisuga kavatsevad arendajad teost pigem pikema aja jooksul toetada, juba on valmis planeeritud ka järgmised hooajad. Lisaks töötab Respawn Star Wars: Jedi Fallen Order mängu kallal.

Giant Bombi Brad Shoemaker kiidab teose igatahes heaks!

Apex Legends on allalaetav juba praegu ning seda PC, PlayStation 4 ja Xbox One’i peal. Platvormidevahelisest ristvõrgus mängimisest peame siiski kahjuks (vähemalt hetkel) suu puhtaks pühkima, mis tähendab, et vähemalt antud elemendis jääb Fortnite jätkuvalt turgu valitsema.

Allikas: Polygon