fbpx

Kõlakad sellest, kuidas tehnoloogiahiid Google kavatseb siseneda mängukonsoolide turule, on liikunud pikalt. Nüüd on ilmunud ka esimesed tõsiseltvõetavamad kuupäevad: allikate väitel tõmmatakse saladuskate uuelt mängumasinalt juba 19. märtsil arendajatele suunatud üritusel GDC 2019.

Erinevalt meile harjumuspärastest mängukonsoolidest saab Google’i toodang, seni mainitud töönimega Project Yeti, olema mänge voogedastav. Võib oletada, et möödunud oktoobris Ühendriikides käivitatud kolme kuu pikkune testperiood, mille raames sai läbi Chrome veebilehitseja mängida Ubisofti loodud mängu Assassin’s Creed Odyssey, oli osa testimisest. Samuti annab kuulujuttudele tugevat aluspõhja teadmine, et  2018. aasta juulikuus palkas Google oma ridadesse mängutööstuse veterani Phil Harrisoni, kes on oma karjääri jooksul töötanud võtmerollides nii PlayStationis kui Microsoftis.

Allikate järgi saab Project Yeti olema voogedastusplatvorm, mille kõrval leiab koha Google’i enda poolt arendatud mängupult. Samuti pidavat tehnoloogiahiid ise vaatama terasemalt mänguarendusse, toomaks oma värskele konsoolile eksklusiivteoseid. Kui see kõik vastab tõele, jõuab Google oma sammudega ette nii PlayStationist kui Microsoftist, kes mõlemad on alustanud tööd oma järgmise põlvkonna konsoolidega.

Google’i GDC 2019 pressikonverents algab 19. märtsil Eesti aja järgi kell 20:00

Allikas: Gadgets360