fbpx

Fortnite oli eelmise aasta populaarseim videomäng, kuid Apex Legendsi eduga on Epic Games hakanud end veelgi rohkem kokku võtma.

Nüüd aga manati esile ootamatus hulgas viha seoses ühe kostüümiga, mida Epic Games ja Nvidia inimestele uute videokaartidega laiali jagavad. Nimelt otsustas Epic Games seda kostüümi niisama $15 eest oma poes müüma hakata.

Kampaania põhimõte seisnes selles, et soetades endale GTX 1050, GTX 1050 Ti, GTX 1060, GTX 1070 või GTX 1070 Ti videokaardi, saab ostja kaasa ägeda sinirohelise politseinikukostüümi ja 2000 V-Bucksi (ehk Fortnite’i virtuaalset valuutat). Arvestades tänapäeva mängukommuuni liikmete soovi üksteisest eristuda – eriti nii populaarses teoses nagu Fortnite – võib kindel olla faktis, et antud kostüümi koode müüdi ka järelturul (näiteks eBays) ja seda märkimisväärsete summade eest.

Nüüd on aga inimesed, kes antud kostüümi (mõttetult suure summa eest) ostsid Epic Gamesi peale pahased, kuna Fortnite’i looja otsustas varasemalt eksklusiivse kostüümi mängu poodi müüki panna ja seda vaid 15€ eest.

Miks pidime ostma ühe eelnimetatud videokaardi teiste valikute asemel? Miks pidime ostma kostüümikoodi järelturul, Epic Games? Selleks, et anda tavamängijale võimalus sama kostüümi paari kuu teie e-poest pärast osta? Miks te teete meid tavaliseks, kuigi me maksime selle eest, et eristuda? Need on ilmselt küsimused, mida antud vaidluses osalejad küsivad.

Siin võib kindlasti vaielda kampaania tingimuste üle, kus ei olnud konkreetselt kirjas, millele täpsemalt on Nvidial eksklusiivõigused, kui kaua need kehtivad või mis asjad need üldse on. Sellest kõigest aga sõltumata on Epic Gamesil õigus teha seda, mida nad soovivad. Järelturg ei ole nende kontrolli all ning ei tohikski olla, kuna nende kasutustingimustes on kindlasti kirjas, et Epic Games ei vastuta kolmandate isikute poolt müüdud digitaalsete koodide eest. Samuti ei ole Epic Games mänguritele midagi võlgu ega sunni neid kostüüme ostma.

Eristumise soov on mänguri oma ning kui ta on nõus selle eest maksma, siis seda ta ka teeb. Samuti võib öelda, et need kes tolle kostüümi enne käesolevat nädalat ostsid, said oma ägeda sinirohelise võmmikostüümiga üpris pikka aega teiste seas silma paista.

Ükski asi ei ole igaveselt huvitav ja uus ning sama kehtib digitaaltoodete kohta.

TULESID AITAB PÕLEMAS HOIDA PUNKTID.EE