fbpx

GDC 2019 on tuleval nädalal toimuv videomänguarendajatele suunatud konverents, kus kõigi eelduste kohaselt hakkab nii mõndagi põnevat toimuma.

Ammustest aegadest on kindel, et mingi hetk siseneb Google konsoolide maailma – olgu see kas füüsilise riistvara või voogedastuspõhise teenusega. 19. märtsil näitab suurfirma täpsemalt, mille kallal on aastaid tööd tehtud. Project Stream tundus nagu süsteemi test ning tagasiside järgi oli see üpriski edukas.

Põnev on aga see, et pärast Google’i etteastet toimub ka vestluspaneel, kuhu on kutsutud Legacy of Kain ja Uncharted frantsiiside loomises ülisuurt rolli mänginud Amy Hennig. Temale lisaks veel id Software’i, Ubisofti ja Crystal Dynamicsi esindajad. Arvestades Google’i ja tema isafirma Alphabeti suurust ning nende vahendeid, võiks eeldada, et koos uue mängukonsooli avalikustamisega kuulutatakse välja ka mõni uus mänguprojekt, läbi mille saab olema uut konsooli kergem turundada. Kahjuks on aga Google tuntud oma projektide kiire lagunemise ja sagedaste tühistamiste poolest, seega kindel ei ole veel midagi. Loodame aga, et hiljuti palgatud Assassin’s Creedi produtsent Jade Raymond aitab Google’il prioriteedid paika panna.

Rohkem infot saame 19. märtsil kell 20:00, mil algab Google’i pressikonverents.

Lisaks Google’ile astub konverentsil üles tehnoloogiahiid Microsoft. Nende puhul kahjuks levib vähem informatsiooni, kuid kuulujuttude ja analüütikute hinnangute järgi võib Microsoft rääkida rohkem oma soovist võimaldada Xbox Game Passi ja voogedastuspõhist mängitavust kõikidel seadmetel, sealhulgas mobiiltelefonidel.

Xbox Game Pass on telefonidel juba tegelikult olemas, kuid see ei võimalda nende teoste mängimist, vaid annab võimaluse organiseerida oma mängukogu sellel ajal, kui konsooli läheduses ei ole.

Steam lasi hiljuti välja uuenduse, mis võimaldab enda mänge nautida Androidi telefonil, sülearvutil või muul seadmel, mis Steam Linki rakendust toetab. Poleks ime, kui Microsoft astub samme samas suunas. Ja olgem ausad – Game Pass mobiiltelefonil tundub ülihea idee nende jaoks, kes ei taha või ei saa Xbox One’i soetada.

Microsoft astub publiku ette 20. märtsil.