fbpx

Kui novembrikuus ilmunud Battlefield V juurest algselt puudus mängusisene valuuta, siis nüüdseks on antud viga parandatud. Nimelt andis EA Dice hiljuti teada, et peatselt saabub teosesse virtuaalraha nimega… Jah, jällegi ei üllata EA enda originaalsusega – veeringu nimeks saab Battlefield Currency („Battlefieldi valuuta”).

Digitaalse raha eest saab endale osta esmajärgus kosmeetilisi uuendusi ja unikaalseid karaktereid. Samuti saab mõne aja pärast tehinguga vormistada aega kokkuhoidvaid XP-kiirendajaid. Veel teatati uhkelt, et esimeste ainulaadsete tegelaste seas on Seamus ja Ernst… kes iganes need ka poleks. Selleks, et vältida masse, mis Redditis Electronic Artsi materdama hakkaks, lubati üheselt, et neil ei ole plaanis mängu tuua hasartkaste.

Sisuliselt pole ju mingi uudis, et tänapäeval leiame videomängudest mikromaksed ning virtuaalvaluutat. EA ja selle erinevad stuudiod on viimastel aastatel korduvalt sattunud mitmetesse selleteemalistesse skandaalidesse. Seetõttu on suurarendaja olnud Battlefield V puhul ettevaatlik ning nagu eelnevalt öeldud, tuuakse lüpsimasinad välja tasa ja targu, ilma suurema kärata.

Kahjuks oleme juba ammu möödas ajast, kus saame kõike seda pahaks panna. Siinkohal tuleb mõista, et tegemist on ettevõtlusega ning mitte midagi ei tehta ilma nõudluseta. EA 2018. fiskaalaasta tulemustest näeme, et digitaalsisu moodustab juba enam kui kaks kolmandikku ettevõtte kogukäibest. Jah, siin tuleb arvestada ka, et üleüldine mängumaastik on füüsilist koopiat digitaalse vastu vahetamas, kuid ilma vabaturu nõudluseta nad artikli teemaks olevaga ei tegeleks.

Samuti peame tõdema, et enamus üldistatud internetist kubiseb silmakirjalikest värdjatest, kes iga mikromakselise haisu peale nina välja pistavad ning enda (või oma ema) krediitkaardile tuld annavad. Peale seda, kui on soetatud leopardimustriga püksid, nahast kaabu ja neli kõrvakiilu isalt, kogunetakse sügavatesse internetifoorumitesse ja hakatakse virisema mikromaksete üle.

Seega, mu sõbrad – järgmine kord, kui te ei mõista turu pakkumine-nõudlus suhet ja vingute digitaalrublade üle, tulge külla. Selgitan.