fbpx

Veebruaris sai räägitud Sony patendist, mis piilus järgmise PlayStationi kapoti alla. Paar kuud hiljem on uuesti põhjust antud teemal kõneleda, kuna kompanii õrritab mängureid järjekordsete vihjetega.

Nii praeguse kui ka järgmise generatsiooni Sony mängumasina peaarhitekt Mark Cerny andis hiljuti intervjuu, milles ta paljastas, mida hakkab endast kujutama kauaoodatud (eeldatava nimega) PlayStation 5. Esmalt mainis ta, et uut seadet pole käesoleval, 2019. aastal mõtet oodata (kõik allikad vihjavad, et uus konsooligeneratsioon jõuab kohale 2020. aastal). Samas kinnitati, et nii mitmedki stuudiod on antud seadmega juba pikemalt tööd teinud ning kompanii on kiirendanud ka arendusseadmete väljasaatmist.

PlayStation 4 jõudis Eestisse 2013. aasta 29. novembril.

Kuid mis täpsemalt masina südame tuksuma paneb? PlayStation 5 protsessor hakkab kasutama AMD kiibistikku, mis baseerub kolmanda generatsiooni Ryzen Zen 2 arhitektuuril ning omab kaheksat tuuma, mille sisse on omakorda integreeritud ka 3D-heli tugi.

Sisemiseks andmekandjaks saab sel korral olema SSD kõvaketas, mis Cerny sõnul on veelgi kiirem kui see, mida praegusel hetkel suudavad meile pakkuda arvutid, viies mängude laadimisajad olematute sekunditeni (demonstreeritud Marvel Spider Mani puhul PS4 Pro peal praeguselt 15 sekundilt uuel seadmel 0,8 sekundi peale). Samuti hakkab seadeldis pakkuma tagasiühilduvust PlayStation 4 mängudele, varasemate seadmete tuge ta kahjuks ei kinnitanud. Alles jääb ka praeguse PlayStation VR seadme tugi, kuid ei täpsustatud, kas on loota järgmist sammu ka uue virtuaalreaalsuse suunal.

PlayStation VR-i ei kavatseta veel hüljata.

Graafika poole pealt hakkab tuleviku konsool pakkuma kuni 8K resolutsiooni tuge ning – mis vast kõige olulisem – graafikakaart toetab ka kiirtejälitus süsteemi, mille jaoks on kasutatud kohandatud varianti Radeon Navi perekonna videokaardist.

Kahjuks ei täpsustanud Cerny, milliseid teenuseid ja mänge uuele konsoolile oodata on, kuid küsimusele, kas Kojima Productioni Death Stranding ilmub ka PlayStation 5 peal, vastas ta, et teos ilmub praeguse generatsiooni masinal. Oma muige ja pikema pausiga andis ta siiski mõista, et teos võib ka uuele seadmele jõuda. Lisaks kinnitati, et Sonyl on plaanis vaadata ka pilveteenusel põhineva mängimise suunas.

Allikas: Wired