fbpx

Vaatamata sellele, et PlayerUnknown’s Battlegrounds pole praegusel ajahetkel kõige populaarsem battle royale teos, ei saa seda kohe kindlasti mitte ka maha kanda.

Nimelt avalikustas PUBG Corp oma eelmise aasta majandusaruande, mille väitel teenis ettevõte 2018. aastal tulu astronoomilisena tunduvad 920 miljonit dollarit, millest 310 miljonit on firma taskusse jääv puhaskasum.

Antud summasid lahkas oma Twitteri kontol analüütik Daniel Ahmad, tuues välja tulu jagunemise platvormide järgi:

  • PC  – 790 miljonit dollarit
  • Nutiseadmed – 65 miljonit dollarit
  • Konsoolid – 60 miljonit dollarit

Vaatamata asjaolule, et mobiiliversioon on alates eelmise aasta lõpust jõudsalt omale mängijaskonda kasvatanud, näeme ülaltoodud loendist, et rahalises osas on see oodatust tunduvalt vähem teeninud. Siinkohal tasub muidugi tõdeda, et nutiseadmetele loodud (tasuta) mängu levitamisõigused kuuluvad Tencentile, mitte PUBG Corpile endale. Seevastu PC peal teenis teos eelneva, 2017. aastaga võrreldes uskumatuna tunduvad 314 protsenti rohkem!

Lisaks toodi aruandes ka välja, et 53% kogu tulust pärineb Aasiast, kus kõnealune teos ei küündi isegi enda konkurendi Fortnite’i lähedale. Antud regiooni alla pole arvestatud Koread, mis teenib rohkem tulu kui Euroopa ja peaaegu sama palju kui Põhja-Ameerika.

Allikas: PC Gamer