fbpx

Samal ajal, kui mina mõned nädalad tagasi Kevadtormi ajal rõõmsalt metsas puu all kükitasin, õnnistati ülejäänud maailma esimese täispika „Sonic The Hedgehog“ filmitreileriga. Nüüd on ka minu silmad seda väidetavat õudust näinud ning ma pean nentima… et see meeldib mulle.

Olgugi, et mind teatakse kui tulihingelist Nintendo fänni, on siil Sonicul mu südames alati koht olnud. Mario kunagise rivaali esikteos oli ju minu esmane kokkupuude videomängude kireva ja lõbusa maailmaga. Siiski ei tähenda see, et ahmiksin suure isuga sisse kõike, millel sinise välejala pilt ja nägu küljes on. Internetis leidub ohtralt materjali selle kohta, kuidas Sonicuga seonduv materjal mulle pettumuse on valmistanud, ideaalseimaks näiteks minu ja Raineri üritus end seeria esimesest mängust läbi närida.

Kui selgus, et Sega plaanib (lõpuks ometi) enda maskoti hõbeekraanile tuua, olin ilmselgelt skeptiline. Skepsis kasvas veelgi, kui selgus, et tegemist ei saa olema animatsiooniga (mis oleks ilmselge ja loogiline valik), vaid n-ö „päris“ filmiga, kus ekraanil patseerivad ringi lihast ja luust inimesed… ning üks arvuti abil loodud ebard-olend. „Kes arvas, et see on hea idee?“ mõtlesin. Toda mõtet kinnitasid ka kõik teised.

Kaks minutit ja 46 sekundit pean nentima… et see oli ikka neetult hea idee! Veel enne, kui väärtfilmide sõbrad voodi alt sulepadjad ja kuurist tõrvapajad välja otsivad, pean täpsustama, et „Sonicu“ film tundub ääretult halb. See omakorda viib aga linateose sfääridesse, kuhu jäävad paljud minu lemmikteosed. Minu vaieldamatu lemmikfilm „The Room“, „Birdemic: Shock and Terror“, „Monsturd“, „Sharknado“… kõiki iseloomustab asjaolu, et need on  nii halvad, et on head. Antud filme saab nautida ilma süümepiinadeta, sest nende üle on lihtne naerda.

https://www.youtube.com/watch?v=FvvZaBf9QQI

Sama kehtib ka sinise siili debüütfilmi puhul. Juustused naljad? Oi, neid on palju. Sobimatu treilerimuusika? Kes iganes arvas, et lapsesõbralik maskott ning Coolio „Gängsteri paradiis“ kokku sobivad, oli kas hull või sulaselge geenius! Stsenaarium, mis hülgab paljud mängudest tuttavad elemendid? Sonic on tulnukas (vist), Dr. Robotnik valitsuse ametnik… Jah, saame ka siia linnukese kirja panna! Tagatipuks näeb Sonicu disain piisavalt ontlik ja teistsugune välja, mistõttu on mul lausa ääretult kahju, et internet vingujatest tulvil on ning filmitegijad kisakõride halamisele alla vandusid.

Ei ole mingit kahtlust, et „Sonic The Hedgehog“ jääb n-ö headest filmidest kilomeetrite kaugusele maha ning siinpuhul ei aita isegi loomakese ebanormaalne kiirus. Aga kurat, see kõik tundub kuidagi mõnusalt loll ja jabur ja soe ning ausalt öeldes ei jõua ma ära oodata, mil sinine siilike hõbeekraanidele jõuab.

P.S. Ma väga loodan, et filmi ilmumiseks lastakse välja „Gangsta’s Paradise’i“ muusikavideo uusversioon, kus Michelle Pfeiffer asendatakse siil Sonicuga!