fbpx

Kolm aastat tagasi ilmunud PlayStation VR-i on müüdud 4,2 miljonit komplekti, kuid suurem arenguhüpe on jäänud tegemata. Kõik need juhtmed, eraldiseisvad kõrvaklapid ja kohmakad juhtimissüsteemid on endiselt olemas. Hea küll, kuularid said vahepeal parema lahenduse, kuid see ei paranda kõike seda ülejäänud ebamugavust.

Sony teadus- ja arendustegevuse juht Dominic Mallinson paljastab lühidalt, mida paremat toob järgmise põlvkonna peakomplekt. Eesmärgid on suured ning seepärast jääb ka ilmumisaken kaugemasse tulevikku.

Aga mida uus teoreetiline komplekt pakkuma hakkaks? Midagi kergemat ja juhtmevaba – muidugi võib endale alati muretseda ka koos kaablitega seadme, kuid siis kaob kogu see liikumise vabadus. Silmase jälgimise süsteem – see plaan erutab Mallinsoni kõige enam, tema arvates on antud mõte tulevikus vältimatu ning lisaks oleks see abiks enamaks kui ainult mängimiseks. Uued juhtpuldid – vanad Move’id nõuavad juba kuju poolest väljavahetamist (õnneks saab see teoks)!

Kõik eelnevalt mainitu on tehtav ning kõlab väga ilusalt, aga… mis antud lahenduse hinnaks saab? Ilmselt kõige keerulisem eesmärk on jäänud mainimata, ehk kuidas anda sellele taskukohane väärtus. PlayStation 5 võib olla ukse taga, kuid peakomplekti lahendust ei näe me nii pea (seda ka põhjusel, et praegune PS VR on järgmise mängumasinaga ühilduv).

Ehk on võimalus järgnevate aastatega projekteerida mõni soodsam lahendus või teeb inflatsioon oma töö. Kindel on see, et Sony teeb antud projekti kallal kõvasti tööd ja olgem ausad, esimene vasikas ei läinud tegelikult sugugi aia taha.

Allikas: CNET