fbpx

Mullu aprillikuus ilmus Level1 veebilehel artikkel, mis kandis pealkirja „TOP 10 videomängudega seotud nostalgilist laulu, mis panevad Tomi südame kiiremini tuksuma“. Selles pani Tomas kirja muusikapalad, mis ühel või teisel moel videomängudega seotud ning samal omavad ka teatuid nostalgilisi mälestusi.

Seepeale hakkasin koheselt ka enda mälusoppides sobrama, et sarnane edetabel kokku panna. Kahjuks läks aga nõnda, et peale nimekirja esmast koostamist, tuli peale kohe järgmine ülesanne ja nimekiri jäi soiku. Nüüd on viimane hetk see viga parandada!

Siin nad on – kümme videomängudes (või nendega seotud materjalides) kõlanud litsentseeritud muusikapala, mis mu sees sooja tunde tekitavad.

10. Run The Jewels – Blockbuster Night Part 1 (Gears of War 4)

Okei, ma alustan tegelikult kerge sohiga, sest tõenäoliselt on olemas muusikapalasid, mille seotus videomängudega minu jaoks tunduvalt tähtsam (Gears of War 4 oli küll äge, aga mitte ääretult oluline), ent kui on võimalus asetada kõnealusesse nimistusse üks oma lemmikbändidest, siis võite kihla vedada, et ma teen seda! Run the Jewels on aastate jooksul ainult kulda väljastanud ning Gears 4 mitmikmängus üles astunud Killer Mike ja El-P on oma 10. koha auga välja teeninud!

https://youtu.be/gMKliTXHW3M

9. Dorothy – Gun In My Hand (The Walking Dead Michonne)

The Walking Dead Michonne ei pruugi hiilata oma meeldejäävusega (varalahkunud Telltale’i The Walking Dead seerias ta laias laastus laineid ei löönud, olgugi et tegemist oli igati eeskujuliku miniseeriaga), ent esimese episoodi avalaul kummitab mind aeg-ajalt tänini. Tegemist oli brutaalse ja kurva palaga, mis sobis ideaalselt kokku Michonne’i nukra minevikuga ning suutis juba eos tekitada piisavalt nukra meeleolu. Täpselt nagu üks TWD mäng vajab!

8. Cage The Elephant – Ain’t No Rest For The Wicked (Borderlands)

Pahelistel ei lasta tõepoolest puhata. Tänu sellele mõnusale loole sukeldusin Cage The Elephanti loomingusse sügavamale ning pala avastamisele järgnevad nädalad veetsin just tolle bändi seltsis. Tegemist taaskord palaga, mis seab kohe alguses õige meeleolu. Borderlandsi puhul annab see mängule just muheda tooni, mis annab samas mõista, et mitte miski pole kivisse raiutud ning kõike võib juhtuda.

7. Kreeps – Bad Voodoo (RDR: Undead Nightmare)

Üldjuhul tuuakse Red Dead Redemptioni muusikast rääkides esile moment, mil John Marston Jose Gonzalese loo „Far Away“ saatel Mehhikosse ratsutab, ent minu meelest on mängu zombiteemalises lisapakis leiduv hetk veelgi eepilisem. Undead Nightmare oli korralik portsjon mõnusat zombimöllu, mille kliimaks Johni (taaskord) üle piiri viis. Sel korral kappas mees needust murdma, taustal kõlamas alahinnatud Kreepsi Bad Voodoo, mis tekitab kananaha ihule ja paneb südame kiiremini tuksuma, sest noh – kaalul on terve Metsiku lääne edasine tulevik (mis, olgem ausad, sai ka ilma zombideta hukka).

6. Mike Oldfield – Nuclear (Metal Gear Solid V)

Kas sa oled kunagi meie podcasti kuulanud? Kui jah, siis sa tõenäoliselt tead, kuivõrd palju meeldis mulle Hideo Kojima luigelaul Konami hingekirjas. Metal Gear Solid V oli lihtsalt fantastiline mäng, ent mul ei olnud seda isegi mitte mängida vaja, et seda armastama hakata! Piisas ka 2014. aasta E3 treilerist, mille just toosama laul taustaks oli valitud. F*cking eepiline, ma ütlen teile!

https://www.youtube.com/watch?v=V2RNT5q9oY0

5. Nico Vega – Beast of America (Bioshock Infinite)

Kui me juba treilerimuusikast rääkisime… siis ei saa üle ega ümber Nico Vegast! „Beast of America“ oli a beast of a song! Iga kord, kui ma seda kuulan tekib sees tunne, et haaraks relva ja korraldaks revolutsiooni! …Mis iseenesest on üpriski ohtlik mõte. KAPO, kui sa seda loed, siis see oli ainult nali!

4. Marty Robbins – Big Iron (Fallout New Vegas)

Tead, selle Fallout: New Vegasega on sellised lood, et too „Big Iron“ on siin lihtsalt üks mitmetest variantidest. Tegelikult läheb mulle peale iga viimne kui üks muusikapala, mis tolles imelises rollimängus kõlab! Muidugi aitab kaasa ka asjaolu, et Mr. New Vegase playlist on üpriski limiteeritud ja mänguga veedetud kümnete, kui mitte sadade tundide jooksul saavad põhimõtteliselt kõik laulud nii selgeks, et neid pimesi kaasa laulda, aga see pole otseselt halb. Ja muide, „Johnny Guitar“ pole üldse nii halb, kui mõned meemid väidavad!

3. Skrillex & Damian “Jr Gong” Marley – “Make It Bun Dem” (Far Cry 3)

Mainisin enne (RDR-iga seoses) meeldejäävaid momente videomängudes. Üheks mu lemmikhetkeks on seik, kui Far Cry 3 protagonist saadetakse leegiheitjatega pättide kanepipõldu põletama. Samal ajal, kui taustal paugutab Skrillex, jääb Jason aina enam ja enam pilve ning muutub lõbusaks. Ju siis sattusin ka mina kaudselt virtuaalsuitsuga kontakti, sest lustakamat missiooni ei suuda ma lauale tuua!

2. Del Tha Funkee Homosapien – If You Must (Tony Hawk’s Pro Skater 3)

Siinpuhul täpselt sama situatsioon, mis Fallout: New Vegase puhul – THPS3 heliriba on otsast-otsani heast muusikast pungil! Ütleme nii, et kui mulle öeldakse, et ma pean elu lõpuni vaid ühte plaati kuulama ja selleks on justnimelt Tony Hawk’s Pro Skater 3 soundtrack… siis ma ei oleks üldse vihane.

1. Caesars Palace – Jerk It Out (FIFA 2004)

Jah, minu aegade lemmikuim videomängumuusika pärineb jalgpallimängust FIFA 2004! Rohkem sõnu polegi vist vaja.