fbpx

Aastal 2010 seilas üle lahe meieni fantastiline põnevusmärul Alan Wake. Remedy Entertainment rääkis meile loo unehäiretega kirjanikust, kelle loome ärkas ellu ning hakkas teda painama. Senimaani aga vaid Microsofti platvormidel.

Nüüd, 9 aastat hiljem, on teose väljaandmise õigused kandunud tagasi arendajale endale. Mida võime sellest järeldada? Stsenaariume on mitu. Juba pikalt on stuudio ning selle üks võtmefiguure, stsenarist Sami Järvi (Sam Lake neile, kes soome keelt nii hästi ei valda) mõlgutanud mõtteid Alan Wake 2 teemadel. Paar aastat tagasi ringles näiteks järjeosale vihjav kaubamärginõue. Enne seda tuleks aga muidugi kõigepealt edukalt maha saada oma järgmise teosega, milleks on augustikuus ilmuv ulmemärul Control.

https://twitter.com/Nibellion/status/1145629709570584581

Teine, hetkel tunduvalt tõenäolisem teooria näeks ette, et kiirelt valmib Alan Wake’i täiustatud graafikaga Remastered versioon, ent sel korral saavad toda suurepärast mängu nautida ka teiste platvormide omanikud, eesotsas PlayStation 4-ga. Võttes arvesse Nintendo Switchi pisut piiratud hobujõude, oleks tõenäoline, et sinna jõuaksid Xbox 360 pealt otse porditud versioon. Täpselt sama saaks öelda ka 2012. aastal ilmunud kõrvalpõike Alan Wake’s American Nightmare kohta.

Andri külastas hiljuti isiklikult Remedy Soomes asuvat stuudiot. Vaata, mida ta seal nägi ja kuulis:

Allikas: Globe News Wire