fbpx

Jah, ma tean, et E3 on nüüdseks juba ammune ajalugu ning kes vana asja meelde tuletab, sel silm välja… aga kogu selle möllu keskel jäi mul mainimata üks videomäng, mis üllatas. Seda nii positiivses kui negatiivses võtmes.

Mänguks oli Nintendo Switchi eksklusiivteos Animal Crossing: New Horizons – elusimulaatorite seeria värskeim osa, mis lubab meil virtuaalselt läbi elada seda, mida hing igapäevaselt ihkab. Jah, põgeneda tööstressi eest üksikule saarele, et seal uut elu alustada. Kahjuks ei saa me kontoreid liiga ruttu unarusse jätta, sest negatiivseks üllatuseks oli mängu edasilükkumine 2020. aasta märtsikuusse.

Positiivne on aga see, et reos näeb äärmiselt äge välja. Nagu juba mainitud, asub mängija üksikul saarel uut kommuuni looma. Muidugi on eelnevalt oma hing Tom Nookile maha müüdud, mis tähendab, et lisaks majade ehitamisele ja naabrite aitamisele tuleb ka enda nahka päästma hakata! Tom Nook tahab siiski ju oma võlga tagasi.

Visuaalselt (ning osade mehhaanikate poolest) võtab teos pisut šnitti paari aasta taguselt mobiilimängult Pocket Camp. Näiteks saab mängija erinevaid materjale kasutades mööblit ehitada ja rõivaid teha. Samuti omab mäng koostöölaadi, seda nii lokaalselt kui ka üle interneti. Ühe teleri taga saavad saarel möllata kuni neli inimest, võrgus aga lausa kaheksa.