fbpx

G2A on juba aastaid PC mänguvõtmete halli turgu valitsenud, ent mitte ükski hetk antud ajast pole möödunud ilma vastuoludeta. Tänane päev ei erine kõikidest eelnevatest.

G2A ületas hiljuti uudisekünnise, kui indie-mängude arendajad-väljaandjad avaldasid nördimust edasimüüja kahtlaste võtete üle. Nimelt selgus, et G2A kuritarvitab Google’i sponsorreklaame ning kui guugeldada konkreetseid mänge, on esimesteks vasteteks justnimelt edasimüüja poelingid. Arendajad-väljaandja ei saa aga nondelt linkidelt ostetud mängude eest mitte ühtegi senti. Seetõttu kutsusid mitmed mänguloojad inimesi üles, et kui inimestel on soov nende teoseid proovida, siis pigem võiksid nad neid kasvõi varastada, mitte G2A kaudu osta.

Tundub, et G2A jaoks oli tegemist viimase tilgaga karikas, sest kulisside taga hakati tegema ettevalmistusi kulupõlenguna leviva laimu kustutamiseks. Tervelt kümnele erinevale meediaväljaandele saadeti meil, mille sisu teatas, et kompanii tegeleb parasjagu oma maine ja bränditundlikkuse parandamisega, seda eelkõige indie– ja väiksemate mängude arendajate seas.

Sellest tulenevalt on ette valmistatud erapooletu artikkel teemal „Varastatud võtemete müük digitaalsel mänguturul on peaaegu võimatu.“ Mis aga antud olukorra eriti huvitavaks muudab, on fakt, et postituse juurde ei tohiks märkida seotust G2A-ga… või et tegemist on sponsoreeritud artikliga. Juba iseenesest on tegu äärmiselt nurjatu vembuga, ent mis nende maine parandamisele veelgi rohkem takistusi teele viskab, on asjaolu, et too viimane seik on lausa erinevate riikide reklaamiseadustega karmis vastuolus.

G2A „õnneks“ saadeti kõnealuse pakkumisega e-mail välja ekslikult. Kompanii enda sõnul ühe töötaja poolt, kes polnud selleks luba saanud. G2A vabandas väljaannete ees, kellele kiri saadeti ning lubas, et too riukalik tööline saab korralikult karistatud, sest tema  (väidetav) isetegevus oli lubamatu.

Tegemist on järjekordse kahtlase lükkega kompanii poolt, kes on tuntud erinevate kahtlaste lükete poolest. Öeldakse, et vanale koerale uusi trikke ei õpeta. Tõenäoliselt ei muutu ka G2A suhtumine.