fbpx

Tänavuse E3 mängumessi üks meeldejäävamaid momente oli see, kui Microsofti pressikonverentsi ajal sammus lavale Hollywoodi näitleja ning interneti lemmiklaps Keanu Reeves.

Mees oli seal üheainsa eesmärgiga – kuulutada välja, et poolakate küberpungimäng Cyberpunk 2077 (mille kallal vihub tööd kolm erinevat CD Projekt REDi stuudiot) ilmub 2020. aasta 16. aprillil. Ahjaa, lisaks selgus, et Keanul on teoses üpriski kandev roll, temast saab peategelase mentor Johnny Silverhand. See omakorda muudab varasemast tunduvalt tõenäolisemaks selle, et kunagi tulevikus võime näha mängu põhjal loodud filmi.

Cyberpunki lauamängu looja Mike Pondsmith rääkis hiljutises intervjuu, et ei saa kinnitada ega ümber lükata väiteid, justkui oleks Cyberpunki universumi põhjal sündimas film, ent tänu Keanu osalusele on antud projekti sünd tunduvalt tõenäolisem. Lisaks rääkis Pondsmith, kuidas talle meeldivad mõlemad „Blade Runneri“ filmid, mis on „mõistusega võetavad linateosed“.

Säärased teosed ei pruugi lasta inimestel lihtsalt siseneda ja koheselt kõigest aru saada, ent Cyberpunk 2077 mängu puhul on tabatud kuldset keskteed, usub Pondsmith: „Me paneme su mõtlema, ent samal ajal ei rõhu ega õpeta sind.“

Keanu Reeves on varasemalt öelnud, et videomängud ei vaja Hollywoodi näitlejaid, et olla tõsiseltvõetavad.

Allikas: VGC