fbpx

Asjaolu, et superkangelastel on oma tähtpäev, tuleb ilmselt paljudele üllatusena, sealhulgas ka mulle! Seega jäi ilmselt mitmetel tähistamata 1. augustil aset leidnud Ämblikmehe päev.

Kuigi Ämblikmehe (nagu paljude teistegi kangelaste) lugu sai alguse just koomiksitest, heidan siinkohal pilgu tema videomängudele. Ühendriikides hõivas just tema oma viimase mänguga Batmani poolt hõivatud populaarseima koomiksitegelase positsiooni. Põhjuseks 2018. aastal ilmunud väga hea PlayStation 4 eksklusiivmäng nimega Marvel’s Spider-Man. Ajalukku vaadates leiame aga sama nimega teoseid koguni viis, millest esimene ilmus juba aastal 1982.

Atari 2600 konsoolil ilmunud Spider-Man

Ämblikmees rulaga

Lisaks endanimelistele videomängudele on Ämblikmees olnud külaline hulgaliselt teistes teostes. Neist huvitavaim sümbioos leidis aset aastal 2000, kui ettevõte Neversoft töötas nii mängude Spider-Man kui ka Tony Hawk Pro Skater 2 kallal. Teoste ilmumise vahele jäi üks kuu, mis andis võimaluse ristturunduseks. Nii oli võimalik Tony Hawk Pro Skater 2-s rulatada Ämblikmehega, kui karjääris suudeti suvalise tegelasega mäng täielikult läbida. Ämblikmehele oli võimalik lisada ka erinevaid kostüüme.

Ämblikmees GTA mänguseerias?

Ämblikmees on andud inspiratsiooni ka paljudele modifikatsioonide tegijatele. Aastast 2015 töös olnud mängu GTA: San Andreas modifikatsioon lubab sarnaselt PlayStation 4 eksklusiivile piisavalt õhuakrobaatikat teha ning seeläbi nautida pilvelõhkujate vahel liuglemist. Selle autor J16D pole avalikustanud, millal täpselt saame San Andreases Ämblikmeheks kehastuda, kuid video järgi tundub, et pigem varem kui hiljem.

Muidugi on Ämblikmees jõudnud ka mängu GTA V, kuid seda mitte nii viimistletud animatsioonidega, mida võib oodata J16D fännilaiendusest. Otsides sobivaimat versiooni, kuidas Los Santoses ringi liuelda, võib avastada end olukorras, kus erinevaid modifikatsioone on lihtsalt liiga palju. Mitmetele neist on aga lisatud ka skriptid, mis võimaldavad kasutada erinevaid abivahendeid ning täita ülesandeid nagu ühes õiges Ämblikmehe mängus kohane

See kõige-kõigem Ämblikmehe videomäng?

Parima Ämblikmehe mängu osas lähevad aga arvamused lahku. Mõned peavad selleks 2004. aastal ilmunud Spider-Man 2,teised omakorda 2018. aastal ilmunud Marvel’s Spider-Mani. Olgu selle esikohaga, kuidas on, mõlemad väärivad ainuüksi juba teoste kvaliteedi tõttu mängimist. Ämblikmeeste fännidele on aga tegemist kindlasti kohustuslike teostega.

Värskeim Ämblikmehe elamus on aga seotud „Spider-Man: Far From Home“ filmiga, mille raames jõudis erinevatele virtuaalreaalsuse peakomplektidele samanimeline tasuta VR-mäng. Kingitud hobuse suhu küll ei vaadata, kuid teos ei järgi kuidagi kvaliteedi mõttes viimaste aastate häid näiteid videomängumaailmast. Ämblikmehe fännidel soovitame selle pigem vahele jätta ning teha oma ajaga midagi paremat.

Ämblikmehe temaatikas tooteid on võimalik omale hankida ka Level1.ee veebipoes Laegas!