fbpx

Prantsusmaa kohus otsustas, et Valve peab lubama Euroopa kasutajatel Steamist ostetud digitaalsete mängude edasimüügi täpselt nii nagu nad saavad teha seda füüsiliste teoste puhul. Valve kaebab otsuse loomulikult edasi.

Neli aastat tagasi tegi Prantsusmaa kohtule avalduse tarbijate õiguste eest seisev aktivistide grupp UFC-Que Choisir, mis koosneb 160 väiksemast grupist. Valve’i kaitse oli üles ehitatud põhimõttele, et Steam on kuumaksupõhine teenus. Kohus leidis, et see on loomulikult vale. Euroopa Liidus kehtivate kaubandusseaduste järgi peavad ettevõtted lubama liidusiseselt kaupade vaba liikumist, see kehtib ka digitaalsete toodete puhul, mida peab saama edasi müüa ilma esialgse müüja nõusolekuta.

Kohtuotsuse järgi on Valve’il aega kolm kuud, et muuta oma teenust seadusele vastavaks, kuid see aeg lükkub kindlasti tänu edasikaebamisele edasi. Valve’i kõneisiku poolt Polygonile saadetud e-mailis antakse teada, et kuni lõpliku kohtuotsuseni Steami tegevuses midagi ei muutu.

Tegemist võib olla esimese sammuga eesootavast pikast teekonnast, mis võib jäädavalt muuta kogu digitaalsete mängude turgu.

Allikas: Polygon