fbpx

Alles hiljuti kuulutas Rockstar lõpuks ometi välja Red Dead Redemption 2 PC-versiooni. See tähendab, et fännid peavad leidma uue objekti, mida oodata. Üheks selliseks projektiks on olnud potentsiaalne järjeosa arendajate ühele teisele avatud maailmaga seiklusmärulile – Bully.

Veebileht Video Games Chronicle väidab, et neile teadaolevalt oli Bully 2 pikalt arenduses. Kooliõpilaste sisemaailma lahkava videomängu kallal tehti tööd tervelt 18 kuud. Oma tegemistega jõuti lausa nii kaugele, et valmis ka esialgne mängitav versioon avatud maailmast, samuti oli Dan Houser kirja pannud stsenaariumi kondikava.

Narratiivi esialgne siht pandi paika juba 2008. aastal, vaid kaks aastat peale esimese teose ilmumist. Peaosas oleks taaskord olnud Jimmy, kelle tossudesse astus mängija esimeseski osas. Küll aga ei suudetud lõpuni selgeks teha, milline oleks loo lõpppunkt. Väidetavalt kaaluti ühe võimalusena varianti, et probleemne Jimmy oleks võinud jõuda isegi kolledžini.

Arendustöö algas Rockstar New England stuudio juhtimisel millalgi peale esimese Red Dead Redemptioni ilmumist (2010. aasta maikuus) ning see peatati enne 2013. aasta lõppu. Rudimentaarne avatud maailmaga mängitav versioon oli üles ehitatud samale mootorile (RAGE), mille abil valmisid ka mõlemad Red Dead Redemption mängud, GTA 4 ja 5 ning Max Payne 3. Kahjuks ei suutnud mäng stuudiosiseselt kirgi kütta ning nii jäigi arendustöö katki. Paljud stuudio toonased töötajad märkisid enda CV-desse, et töötasid „väljakuulutamata teose“ kallal.

Allikad ei suutnud öelda, kas Rockstar on Bully juurde naasmas. Hetkel on seeria jätkumine kahtluse all. Küll aga ringlesid alles eelmisel sügisel jutud sellest, kuidas Bully 2 jaoks otsitakse häälnäitlejaid.

Allikas: Video Games Chronicle