fbpx

1998. aasta 19. novembril ilmus videomäng, mis muutis mängutööstust! Selleks on loomulikult Valve’i arendatud Half-Life. Nüüd, rohkem kui 20 aastat peale seda märgilist sündmust, sai teos omale värske uuenduse. Half-Life 3 on nüüd kinnitatud?

Nali naljaks. Tegelikkuses jääb iga päevaga vähemaks neid inimesi, kes tõesti usuvad, et saavad oma mängumasinas kunagi veel Half-Life 3 laadimisakent vaadata. Vähemaks jääb neid, kes üldse seda oskaks oodata. Mängutööstus on lihtsalt nii kiires arengus ning uusi mänge tuleb peale suurema kiirusega, kui vanu jõuaks taga igatseda.

Kus olid sina, kui kolm Saksa ajakirjanikku (ei, mitte meie) esimest Half-Life’i arvustasid?

Half-Life’i värske uuendus toob endaga kaasa hulgaliselt pisimuudatusi, mille tähendus jääb mõistmatuks neile, kes pole teosega pikalt kokku puutunud. Küll aga tekitab see huvi uurida, palju on viimasel ajal mängu üldse mängitud? Veebilehe Steamcharts andmetel on see hulk isegi üllatavalt suur – uudise kirjutamise hetkel mängis Half-Life’i viimase 24 tunni jooksul koguni 447 inimest. Seda on rohkem, kui Eestis 2017/2018 õppeaastal doktoriõppesse astunud inimesi (Haridus- ja Teadusministeeriumi andmetel oli see arv 350 inimest).

Mõni aeg tagasi sai uuenduse ka Half-Life 2, mis tõi muuseas tagasi arvuti poolt juhitud tegelastele võime pilgutada silmi. Teose ilmumata kolmanda lisapakiga saab kokku puutuda aga siiani vaid endise stsenaristi blogi vahendusel. Autori enda sõnul oli tegemist vaid fänniteosega. Ilmselt ajendas seda välja ütlema hirm Valve’i kõikvõimsate juristide ees.

Kui keegi aga siiani unistab mängu Half-Life 3 ilmumisest, tasub meenutada 2016. aasta mängumessi gamescom.

Allikas: PC Gamer