fbpx

Läheme tagasi aastasse 2008. Äsja on ilmunud kaks avatud maailmaga märulit, mille mõju tuntakse aastaid. Üheks nendest on Grand Theft Auto IV, teine Saints Row 2.

Kuigi esimene oli tunduvalt edukam ning populaarsem, oli kahe teose fännide vahel tihti debatt, et kumb on parem – kas GTA IV hall tõsidus või SR2 värviline mängulisus? Ühed fännid, kes aga antud väitluses ei osalenud, olid Saints Row 2 PC mängijad.

Tegemist oli legendaarselt halva versiooniga, millega olen isegi isiklikult kokku puutunud. Just pärast arvuti uuendamist tahtsin sõbraga avatud maailmas hullata, kuid avastasin kiiresti, et GTA-s oleks seda vast lihtsam teha. Saints Row 2 jooksis paljudel arvutitel kohutavalt halvasti ning puldi olemasolu oli pea kohustuslik, kinnijooksmistest ning Gamespy piiratud mitmikmänguteenustest rääkimata.

Ajad on aga muutumas! Arendustiim Volition tähistas hiljuti Saints Row 2 11. sünnipäeva ning sellega tuli mängijatele tähtis teade – üles on leitud ammu kadumaläinud lähtekood! See tähendab, et Volition on nüüd võimeline parandama vigast PC-versiooni ning just seda on nad lubanud teha. Lisaks sellele toovad nad varem konsoolidele eksklusiivselt väljalastud lisamissioonid ka arvutitele.

Arendajad ütlesid, et sellega võib sutsu aega minna, aga arvan, et ootamine tasub end ära. Isegi vigast versiooni mängides jättis Saints Row 2 mulle väga sügava mulje oma kaasahaaravalt absurdse looga, tegelase loomise ja -kujundamise süsteemiga, ülihea heliribaga (Opeth JA Mastodon raadios? Jah, palun!) ning loovate missioonidega. Nii et kui pole veel kogenud Saints Row seeriat siis, kui oldi veel natuke tõsine ning selle kõrval absurdne enne, kui täiesti ajuvabaks mindi, pole paremat aega kui praegu!

Teos on Steamis vaid kümnekas!

Allikas: Eurogamer