fbpx

19. november on rahvusvaheline meestepäev ja mis oleks sellest parem aeg tunnistamaks neid mehi, kellega oleme aastate jooksul rohkelt ühiselt aega koos veetnud.

Aja jooksul on videomänge peetud pigem meessoole suunatud meediumiks, mistõttu leiab sealt ohtralt testosterooni hommikusöögiks kühveldavaid mehekehastusi. Need on videomängude Vin Dieselid, Dan Bilzerianid, Arnold Schwarzeneggerid või Dwayne Johnsonid.

Kratos

God of Wari mänguseeria peategelane Kratos on alati olnud endasse tõmbunud mehekehastus, kes väljendab end pigem lihast läbi lõikavate terariistadega. Seeria värskeimas osas aga nägime hoopis teistsugust Kratost, kes õpetas nii isaks olemist kui inimsuhete tähtsust.

Duke Nukem

„On aeg närida nätsu ja kütta nahad kuumaks ning mul sai just näts otsa!“ Duke Nukem on mängutööstuse üks tuntuimaid nägusid, kes viimastel aastatel on pigem unustusehõlma jäänud. Probleemi allikat ei pea kaugelt otsima, kui keegi suvatseb seda üldse meenutada. Duke Nukem oli omal ajal põhjus, miks noored poisid hakkasid hantleid tõstma ning arvasid, et punane liibuv maika on parim moeröögatus. Duke Nukem on üks neist meeste kehastustest, kes ilmselt peabki jääma möödunud aastatuhandesse, sest kaasaegne mees on ikka mõtlev ja emotsionaalne. Samas sisimas tahaksime kõik sama lahedad olla, kui tema oli.

Gordon Freeman

Half Life’i peategelase, vaikiva mehe Gordon Freemani tagasitulekut on ääretult kaua oodatud ning tundub, et see aeg on käes! Esimest korda 1998. aastal oma sammud Black Mesa uurimiskeskuses teinud Gordon astus koheselt ka videomängude ajalukku. Mida muud oodata mehelt, kelle lapsepõlvekangelased olid Albert Einstein ja Stephen Hawking. Gordonit võiks vabalt pidada oma käitumist arvestades ka üheks eesti meheks (kes tühja juttu ei aja), kuigi siinmaal ei tähtustata nii väga haridust. Seda enam võiks Gordon Freemani pidada eeskujuks.

Joel

Minevik teeb tihtilugu meist selle, kes oleme täna. Nii ka The Last of Usi peategelase Joeli puhul. Üksikisana oskas ta vastutada ning lükkas oma vajadused tahaplaanile. Pärast meile tuttava maailma lõppu tõmbus ta endasse ning seadis prioriteediks ellujäämise, samas omades alati kedagi, kelle järgi vaadata ning kelle heaolu endast kõrgemale tõsta. Nii saab Joelist hea eeskuju.

Marcus Fenix

Marcus Fenix on mees suure M-tähega. Mitte ainult ei hoolitse ta selle eest, et tema all olevad sõdurid lahingust terve nahaga väljuksid (välja arvatud, kui nende perekonnanimi on Carmine), aga jagab toetavat õlga ka parimatele kamraadidele siis, kui häda käes. Lisaks sellele kannab ta oma massiivsetel õlgadel inimkonna päästmise rasket taaka. Ja olgem ausad – need õlad on suured!

Olgugi, et tegelikult pole videomängud juba ammu-ammu vaid meeste pärusmaa, jääb täna siiski üle vaid üht – soovida head meestepäeva!