fbpx

Tomase TOP 5 mängu aastal 2019

On aasta lõpp ning traditsioonidele kohaselt… sajab vihma. Läbi vihmapisaraid täis akna vaatan kaugusesse ning mõtlen mängudele, mis jõudsid minu eelneva aasta parimate teoste hulka. Ennast unustava ohkega meenutan, kuidas vihisesin Ämblikmehena mööda New Yorki, tõstsin kaabut (enne kui Helmed selle maine rikkusid) põõsa all rohukõrt närivale kauboile, imetlesin maailma parimat avatud kaardiga võidusõitmist ja loopisin maja seina pihta… sitta.

Ehmatusega loen enda uue aasta lubadust: „Mängin rohkem iseseisvate mängustuudiote teoseid“. Piinlikult tunnistan, et seda teha ma ei jõudnud, küll aga jõudsin mängida mõningaid suuri mänge, mis mulle meeldisid. Siin nad on, minu viis lemmikut 2019. aastast.

5. Car Mechanic Simulator

2019. aasta suvel jõudis (lõpuks) konsoolidele üks minu lemmik legosimulaatoreid. Mis oleks mõnusam kui võtta aeg maha ning mõnusalt putitada värskelt töökotta saabunud romu? Tegelikult palju asju, kuid kui peale rasket päeva on reaktsioonikiirused langenud ning silme eest kirju, siis kindlasti võtab antud teos aja maha. Iga uus projekt tekitas mõneti elevust, ning leida romulast meelepärane käru, mida mutter haaval laiali lammutada, pakkus tundideks rõõmu ja rahu. Seda vähemalt seniks, kuni üks mutter jäi kinni keeramata ning järgnevad tunnid möödusid eeltehtud viga otsides, närvitsedes ning pulti väänates. Üks mu lemmik masohhistlik teos eales!

4. F1 2019

Tegemist on ainukese võidusõidumänguga tänavuses nimekirjas. Kahjuks polnud Need For Speed Heat piisavalt hea, et valimiskünnist ületada. Küll aga on seda Codemastersi F1 2019. Olenemata asjaolust, et uuendused aasta-aastalt on olnud minimaalsed ning seos madalamate vormelisarjadega oleks võinud olla sügavam, leian, et tegemist on ikkagi suurepärase simulaatoriga ning väga hea graafilise ning mängumootoripõhise saavutusega. Ahjaa… ime saabast, Max Verstappen!

3. Days Gone

Nokamüts on parim pulmaülikond eales! Või noh… tegelikult ei ole. Igal juhul on tegemist mänguga, mis hoidis mind pidevalt valvel. Suurepärane postapokalüptilne õhustik, peaaegu tõepärane narratiiv ja minu armas tsikkel. Pole palju teoseid, mis panevad mind sisepõlemismootoriga kaaslasest niivõrd palju hoolima. Lisades sellele veel üllatuslikult välja ilmuvaid elavate surnute sarnaseid horde on tegemist kindlasti ühe minu lemmik zombimänguga. Ilm võiks ainult natukene parem olla.

2. The Outer Worlds

Tere tulemast tagasi, Obsidian Entertainment! Palju äratundmisrõõmu tekitav The Outer Worlds on rikkalik segu Monopolist, Falloutist, Mass Effectist, Bioshockist ja laste hommikusöögihelvestest, näiteks Cap’n Crunch’ist. Tegelikult võiks veel palju mänge siia nimistusse lisada, kuid see ei muuda antud kompotti kuidagi. Kõik sobib kokku ning on suurepärane ajaviide! Iga mängija tehtud otsuse taga on vahetu reaktsioon mängumaailmast ning kogu teoses toimuvale on loodud põhjalikult selgitatud taustsüsteem. Kui aus olla, siis ei ole midagi, mis oleks The Outer Worldsis minu jaoks valesti tehtud. Ainukene põhjus, miks see pole mu lemmikteos 2019. aastast on asjaolu, et seal pole Darth Vaderit…

1. Star Wars Jedi: Fallen Order

Kus aga on Darth Vader… on tänavune „Star Warsi“ universumis toimuv mäng! Ja see oli ka parim elamus lõppevast aastast. Ja see oli ka lihtsalt imeline. Kindlasti annab minu üleüldine kiinduvus temaatikasse mulle roosad prillid, läbi mille teost vaatasin. Meil pole olnud head üksikmängija Star Warsi ammu… personaalselt arvan, et viimane suurepärane analoog oli nimekirjas teist kohta hoidva stuudio poolt arendatud Knights of the Old Republic II. Kui milleski pettuda, siis teose tohutult igavas nimes… jah, mõistan, et see läheb narratiiviga kokku, kuid siiski… kuidagi geneeriline on see. Seda enam, et KOTOR on legendaarne abreviatuur.

Antud mängu puhul oleks see lihtsalt FO. Siin kohal on paslik lõpetada, tervitada tumedat poolt ja öelda ka 2019. aastale FO.