fbpx

Las Vegas on mängurite unistustelinn. Siinkohal ei peeta silmas videomängureid, vaid neid teisi. Hoolimata sellest võib leida ka videomängudega seonduvat. Suurepäraseks näiteks Luxor Hotelis asuv HyperX Esports Arena!

Esimese hooga tekib hotelli jõudes sarnane peata olek kui pea igas Las Vegase magamisasutuses. Need on kui omaette väikesed linnad, mis peidavad endas tegevust igale inimesele. Nende üles leidmine on aga omaette kunst. Õnneks ollakse patulinnas abivalmid ning ühe küsimuse peale näidatakse kohe suund kätte. Nii leidsingi HyperX Esports Arena.

Ala sissepääsu juures ilutseb loomulikult seriaalist „Game of Thrones“ inspireeritud tõeline mängude troon. Ilmselt on tegemist külastajate seas populaarse pildistamiskohaga, aga kuna ma sattusin Las Vegasesse üksinda, jäi antud tegevus jäädvustamata. Küll aga oli seal tegelikult üllatavalt mugav ja uhke istuda.

Areenile sisenedes tuleb kõigepealt läbida fuajee, mis peitis endas paari arvutit ning kohustuslikku merchi poodi. Vahetult enne igapäevaseid turniire avatakse aga see tõeline areen, mis sisaldab lugematus koguses erinevaid mängimisalasid, e-spordilava ning baari. Oma vaimustust tagasi suutmata hoida unustasin fuajee olemuse sootuks ning ei teinud sellest ühtki fotot.

E-spordiareen ise aga on tõeline paradiis neile, kes ei soovi teha midagi muud peale mängimise. Naljakal kombel sulanduvad siin üheks tervikuks nii noored paariaastased külastajad, neid valvavad isad, e-sportlased kui ka üks 53aastane Mongooliast pärit naine, kes omades küll Ühendriikides tõlkefirmat, peab hobikorras mongooliakeelset e-sporditeemalist veebilehte. Temaga koos pea kolm tundi õlut juues möödus ka Rainbow Six Siege’i turniiri jälgimine. Huvitava faktina sain teada, et Mongoolia e-sportlased käivad kõiki olulisi online-turniire mängimas Vietnamis, sest nende kohalik internet ei kannata kriitikat.

Kogukonnaturniirid toimuvad seal igapäevaselt, kuid aeg-ajalt leiavad aset ka suuremad mõõduvõtud. Üheks näiteks oli 2018. aastal Fortnite’i turniir, mille õhtujuhiks ja mängijaks oli ka maailmakuulus striimer Ninja. Üritusel tehti ka Twitch.tv vaatamiste rekord, kui ühel ajahetkel jälgis ülekannet 644 815 vaatajat. Kogu turniiri vaadati järgi 2,38 miljonit korda. Võistlusel osales kohapeal 232 mängijat, iga mängu võidu eest teeniti 2500$ ning Ninja kõrvaldamise eest lisaks 2500$. 50 000$ auhinnafond on ka Las Vegase HyperX Esports Arena seni suurimaks summaks.

Las Vegases ja CES 2020 messil aitas seigelda MSI!