fbpx

Vesijahutus on arvutiehituse kõrgemaid tasemeid. Selle võtavad ette vaid need julged, kes on elu jooksul ehitanud nii palju arvuteid, mille kokkulugemiseks ka enam varvastest ei piisa. Samas on vesijahutuse kaasamine viise, kuidas arvuti teha võimalikult unikaalseks, rääkimata jahutusteguri kasvust.

Tarbeelektroonikamessi CES 2020 raames käisin rääkimas Thermaltake’i esindajatega sellest, mida uut on oodata antud valdkonnas. Üheselt võib selle kokku võtta mõistega – jaotusplaadid.

Vesijahutuse jaotusplaatide lisamine oma korpusesse tekitab juurde pea lõpmatu arvu variatsioone, kuidas kogu süsteemi tehnilist ülesehitust luua. Samas kaob vajadus reservuaari järele, sest jaotusplaat ise mahutab piisavas koguses vett, et seda arvuti sees ringi liigutada. Loomulikult teeb see kogu arvuti ka visuaalselt väga huvitavaks.

Thermaltake on selle ära tabanud ning oma arendustegevuse just selle valdkonna poole suunanud. Nii näeme näiteks korpuseid, mille tagumise külje moodustab tervenisti jaotusplaat. Samuti on ka väiksemaid lahendusi, millega juba olemasolevat süsteemi värskendada.

Tegemist on kindlasti teemaga, millega peaksid end siduma hakkama tõelised meistrimehed, teistele jääb võimalus tehtud tööd nautida. Või miks mitte kasutada oma arvutis kinniseid vesijahutuse lahendusi protsessori jahutamiseks või hankida omale juba olemasoleva vesijahutusega graafikakaart.

Las Vegases ja CES 2020 messil aitas seigelda MSI!