fbpx

Eksistentsiaalne ulme-tapatalg. Just selliste sõnadega kirjeldab kodumaine mängustuudio Limestone Games enda arenduses olevat debüütteost Aeon Must Die!. Beat-em-up žanrisse kuuluvalt mängult kisti saladuseloor juba 2018. aasta kevadel ning sellest hetkest alates olen nii mina kui ka paljud teised mängufännid oodanud selle ilmumist.

Kahjuks pole sellelt rindelt just väga palju uudiseid kuulda olnud. Mullu aprillis saime teada, et stuudio on käed löönud väljaandja Focus Home Interactive’iga, kelle portfooliosse kuuluvad ka säärased teosed nagu Farming Simulator, Vampyr, Insurgency: Sandstrom ning World War Z. Muljet avaldav nimekiri andis mõista, et eestlaste looming on kindlates ja oskuslikes kätes. Muuseas jäi väljaandja ülesandeks teada anda, millal mäng ilmub.

Kahjuks pole toda kuupäeva tänini meiega jagatud, ent selles saab süüdistada ka hetkel maailmas valitsevat olukorda. Tänavu märtsikuus andis Limestone Games enda Twitteri kontol teada, et „kõik võimalused suurteks teadaanneteks on koroonaviiruse tõttu edasi lükkunud. Seetõttu on aeg hakata postitama teisi asju.“

Seetõttu ongi arendajad meiega jaganud ohtral videoklippe, pilte ning infokillukesi. Näiteks tutvustatakse erinevate combovideote näol meile teose mängitavust:

https://twitter.com/Limestone_Games/status/1240954663048032256

https://twitter.com/Limestone_Games/status/1242533773260005377

Kuigi peategelane kakleb korraga vaid ühe vaenlasega, võivad järjekorras peksu ootavad vastased oma semule abi osutada. Et mängija suure massi haldamisega toime tuleks, on tal varrukast võtta oma ustava mootorratta hobujõud. Alternatiivseks variandiks on oma rusikalöökide sihtmärk põlema panna ning teda granaadina kasutada.

Muide, mootorratta abi ei piirdu ainult taustal seisvatest kurjamitest üle sõitmisega. Aeg-ajalt kerkib päevakorda situatsioone, kus madistamine tõstab pead sõitmise ajal. Sellistel momentidel tuleb kasuks asjaolu, et kangelase raudratsu saab ka ise sõitmisega hakkama.

https://twitter.com/Limestone_Games/status/1247822430669885440

https://twitter.com/Limestone_Games/status/1252931638406852608