fbpx

Väike soovitus – kui ostate endale uue kuvari võrgupoest, tasub kindlasti toote parameetrid (kaal, suurus) meelde jätta. Vastasel juhul leiate end olukorrast, kus kauba kohale toonud kuller vaatab teid, mõtleb ning küsib: „Aga kus ülejäänud kandjad on?“

Õnneks läks sel korral hästi ning kuller aitas mul 55-tollise Philipsi 559M1RYV ekraani üle õue ning maja teisele korrusele kanda. Ning olgem ausad, kui ta poleks niivõrd lahke olnud, tariksin seda pea 30 kilogrammi kaaluvat monstrumit ehk siiani. Veetsin kõnealuse vidina seltsis paar nädalat, peale mida tundub enda 43-tollise teleri vaatamine ebamaise kogemusena. Miks niivõrd pisikesi asju üldse tehakse?

Philipsi 559M1RYV ekraanil on olemas kõik tänapäevased kohustuslikud kellad ja viled. Kvaliteetne 4K LCD paneel, HDR-tugi, võimalus nautida konsoolimänge 120 Hz ning PC-mänge 144 Hz juures. Edevamad meist saavad isegi seadmel seljataguse valguse sisse lülitada, et pimedas toas mängimine natukenegi värvi juurde saaks.

Kõikide tehniliste andmetega saad tutvuda seadme kodulehel.

Ekraani tagapaneelil asuvat Ambiglow valgustust saab enda meeldimise järgi sätestada. Võid selle välja lülitada või panna see reageerima vastavalt sellele, mis ekraanil toimub või kõlaritest kostub.

Antud kuvari puhul on Philips käed löönud Microsoftiga, mistõttu ilutseb karbil teade, et selles peituv ekraan on disainitud spetsiifiliselt Xboxi tarbeks (muidugi saab sellega ühendada ka mistahes muid seadmeid). Ka kuvari menüüdest võib leida Microsofti mängumasinale eksklusiivseid sätteid.

Sestap oli Xbox Series X esimene masin, mille kuvariga ühendasin. Kettale laadisin aga mängud, mis 120 Hz toetavad: Dirt 5, Doom Eternal ning tol hetkel värskelt ilmunud Psychonauts 2. Üllatus missugune – kõnealused teosed näevad head välja ning jooksevad suurepäraselt!

Psychonauts 2 on niigi värviline mäng, ent Philipsi kuvar aitab värvidel veelgi rohkem esile tõusta.

Eelnimetatud mängude puhul sai üsna kiirelt ka selgeks tõsiasi, et Philipsi kuvari üheks tõmbenumbriks on kirkad värvid. Mõneti on tegemist iga kasutaja enda isikliku maitsega, ent siinkirjutaja jaoks tundusid värvid vahel natukene liigagi silmatorkavad. Muidugi sõltub palju ka mängudest. Tuhmide hallikas-pruunide sõjamärulite puhul võib säärane eredus üpriski tervitatav olla. Muide, tavatelerina on 559M1RYV samuti igati eeskujulik.

Hiiglasliku 55-tollise ekraani alla on paigaldatud eraldi Bowers & Wilkins ribakõlar. Stiilse disainiga integreeritud kõlar ei asenda korralikku helisüsteemi, ent teiste ekraanide tavapärastest sisseehitatud heliedastajatest on see peajagu üle.

Siiski leidub ka paar seika, mille üle saaks nuriseda. Nimelt läheb kuvaril nii mõnigi hetk aega, et ennast korralikult käivitada. Need, kes oskavad enda mängumasinate menüüdes kasvõi kinnisilmi navigeerida, saavad pooled tegevused juba tehtud, enne kui must ekraan pildi näitamisega järele jõuab.

Kentsakal kombel hakkas jupsima ka ekraani pult. Esimesel päeval töötas kõik laitmatult, järgmisel aga ei saanud kuvarit puldi toitenupust sisse lülitada. Veelgi kurioossemaks muutis situatsiooni asjaolu, et seadme väljalülitamine toimis jätkuvalt ning teisedki funktsioonid polnud kuhugi kadunud. Järgnevatel päevadel tuli sisse lülitamise funktsioon tagasi, seejärel jälle lahkus. Nii mitu korda.

Nüüd aga asja tuuma juurde – kas Philipsi 559M1RYV ekraan on sinu raha väärt? Arvestada tuleb faktiga, et hinnasilt on neljakohaline ning jääb keskmiselt kusagile 1200 € kanti. Kui rahakotis ruumi vähe, vana teler on otsad andnud ning ekraani kasutaksid eelkõige uusima põlvkonna konsooliga mängimiseks, siis kindlasti. Kui soovid enda pisikese mudel uue ja suurema vastu vahetada, siis ei leidu ka just palju põhjuseid, miks Philipsi pakutavat mitte vähemalt kaaluda.

Seda muidugi piltlikult. Sest isend ise on, nagu juba öeldud sai, raske!

Varasemalt oleme kirjutanud ka kõnealuse mudeli eelkäijast.