fbpx

2. juuli on World UFO Day‘ks ehk UFOde päevaks kuulutatud. Sel puhul valisin kolm seiklusmängu 96-97. aastast ja kiikasin sisse. Tuli nii üllatusi kui pettumusi.

U.F.O.s

Maavälise olendi kosmoselaev kukub Maale. Lilla jupats ei taha siia kuigi kauaks jääda ja asub laeva parandamiseks vidinaid otsima. Koos uue sõbra ja abilisega ta need lõpuks ka saab.

1997. aasta ponnistus Kanadast on absurdselt keeruliste mõistatustega ja kohutava minimänguga, kuid „Ren & Stimpy“ vägivallamultikalik graafiline stiil kõnetab teatud musta huumori soonega inimesi kindlasti. Üldiselt siiski kütkestav stiil, kuid kehv teostus.

Alien Incident

Alien Incident on tõesti üllatav pärl, eriti arvestades, et minu radaril oli ta väga ähmaselt.

Lõbus ja kergemeelne seiklus Maale sattunud tulnukatega ilmus aastal 1996 ja on tehtud muide Soome vanimas siiani tegutsevas mängustuudios Housemarque. Lugu pole kuigi originaalne, kuid töötab – noormees üritab pahade ufonautide käest oma teadlasest vanaisa päästa ning laseb protsessi käigus kurjamite laeva pilbasteks.

Kui ebavajalik labürindis orienteerumine kõrvale jätta, pole mõistatustel eriti vigagi – eriti võrreldes teiste tänastega. Retroka kohta pole ka pildil häda suurt miskit ning muusikagi on päris hea. Kui tegelastele oleks ka kõned loetud, võinuks Alien Incidentist tõeline klassika saada.

The Feeble Files

The Feeble Files on üks noist mängudest, mis maandus mu plaanidesse oma (kuri)kuulsuse pärast. See pidavat olema vaimukas briti huumoriga ulmekomöödia. Ka kosmilise düstoopiamaailma kireval pildil on väike väärtus. Kolmemõõtmeliste graafikaelementide kasutamisega on sel veel ajastuvahetuse ehk 2D hääbumise pitser.

Samas olevat The Feeble Files äärmiselt halvasti disainitud, tüütute mõistatustega, kohutava kasutajaliidesega ja ääretult keeruline. Ning see kõik on tõsi.

Proovisin korduvalt mängu sisse elada, kuid tõepoolest tõukavad mängu lugematud puudused huvitunud eemale. Täiesti uskumatu, kuidas 10 aastat seiklusmänge teinud Adventure Soft sellise käki kokku keeras. Ainuke mäng tänases kolmikus, mida ma läbida ei suuda. See tüütas mu pooleteise tunniga niivõrd ära, et ma ei viitsi sellest pikemalt kirjutadagi, kuid asjaliku ülevaate leiab siit.