fbpx

Tutvu MÖÖ-LANi loengute kavaga

MängudeÖÖ esimene võrgupidu MÖÖ-LAN on põhimõtteliselet juba kohal – üritus leiab aset 7. – 9. juunini Rakett69 Teadusstuudiotes. Lisaks Eestis rekordilise auhinnafondiga Counter-Strike 2 turniirile toimub 8. juunil loenguprogramm, mis tutvustab nii e-spordi olemust kui ka Eestis olevaid videomängude arendamise õppevõimalusi.

8. juuni loenguprogramm:

13:00 Andri Allas (MängudeÖÖ, Postimees e-sport)
Kuidas korraldada e-spordi turniiri

Aastaid e-spordi vallas töötanud Allas teeb põgusa ülevaate erinevatest e-spordimängudest ning räägib, millised on erinevad aspektid, mis mõjutavad nendes võistluste korraldamist. Sinna hulka kuuluvad nii reeglite sätestamine ja nende mängijatele arusaadavaks tegemine kui ka näiteks võistluste ülekannete tootmine.

14:00 Kalle Roos (Eesti Antidopingu ja Spordieetika SA, Spordivõistlustega manipuleerimise ennetustegevuse spetsialist)
E-sport ja kokkuleppemängud

Kokkuleppemängud on traditsioonilises spordis juba aastakümneid eksisteerinud, ent nüüd on need vaikselt jõudmas ka e-spordimaailma. Isegi eestlased pole selles vallas puhtad poisid. Millised on aga selle nähtusega kaasnevad ohud ning kuidas mõjutab see alles ärkavat e-spordimaailma, just seda Kalle Roos seletama hakkab.

15:00 – Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor, Tartu Ülikool, Tallinna Ülikool, Full Cycle Game Academy
Kuidas õppida Eestis mänguarendajaks?

Eesti mängutööstus on veel alles pisike, kuid juba praegu on meie riigis erinevaid võimalusi, kuidas õppida mänguarendajaks. Öeldakse, et videomängude mängimisest on vaid üks asi parem – nende tegemine. Kuidas ise mängude loomisega algust teha ja kus seda täpselt teha saab, seda tutvustavadki erinevad kodumaised haridusasutused.

Võrgupeo teist päeva jäävad lõpetama põhiturniiride kõrval ka Tekken 8, EA FC 24 ja Gran Turismo 7 mõõduvõtud.