fbpx

PlayStation 3 juhe tõmmati seinast

On loomulik, et kui poelettidele ilmub uus konsool, siis vana kohe ära ei korjata. Täpselt nii hoiti PlayStation 3 500GB mudelit töös tervelt kolm aastat. Märtsis alguses saanud ajastu lõpp on nüüdseks saanud oma viimase lihvi – Sony lasi tehasest välja viimase PlayStation 3 konsooli!

Tootmine kestis kümme aastat ja kaks kuud, mis tundub muljetavaldav. Tõstes aga teised numbrid kõrvale, jääb situatsioon hämmastavast kaugele, sest PS3 eelkäija (PS2) oli pea kolm aastat kauem tootmises. Kui võrrelda aga müüginumbreid, müüs konkurent Xbox 360 pisut rohkem PS3 80 miljonist, kuid tuleb arvestada asjaolu, et nende tootmine lõpetati juba aasta varem. Järeltulija PS4 on müünud seni aga tervelt 50 miljonit eksemplari ning tollel masinal on veel pikk eluiga ees (kui just mingil imelikul kombel ei ilmu uuel aastal Sony järgmine konsool).

Numbrid numbriteks, nende järgi ei saa kohe kindlasti öelda, et tegu oli halva konsooliga. PlayStation 3 on toonud kindlasti unustamatuid elamusi, lubades loendamatul hulgal mänguritel mööda saata sadu tunde, mängides näiteks Red Dead Redemptionit või Mass Effecti, The Last of Usi või hoopiski Far Cry’d. Need on ainult üksikud näited.

Kokkuvõtteks võib tunduda, et tegu oli lihtsalt trepiastmega järgmise põlvkonna konsoolile, kuid kindlasti oli ta suur edasiminek võrreldes eelmisega. Seega ei jää muud üle, kui öelda: „Puhka rahus vana sõber!“

Allikas: Gematsu