fbpx

Lahing Steami ja Epic Gamesi poe vahel kestab jätkuvalt ning PC kommuunis arutletakse pidevalt, kas Epicu lähenemine on ikka õige. Suurfirma tegevjuht arvab, et on!

MCV intervjueeris hiljuti Tim Sweeneyt ning peamiselt keskenduti tema firma virtuaalpoele. Tema leiab, et platvormi suurim saavutus on arendajasõbralikkus. Sweeney ütles, et arendajatele pakutud kasumiprotsent (mis on eriti abiks indie-mängude loojatele, kuna Steam nõuab edukaimatelt mängudelt vähem raha) ning nende endi toetus on nii mõnegi stuudio Epic Gamesi poodi meelitanud. Taolise lähenemise taga on tiimi tahe luua pood, mis pakub samu võimalusi, mida nemad tahtsid mänguarendajatena.

Need on kõik head asjad, kuid suureks arutelupunktiks on Epicu äripraktika tarbijate osas. Nii mõnigi inimene (mina kaasa arvatud) on kritiseerinud poe puudulikkust, olgu selleks turvameetmete või muude funktsioonide olematus. Sweeney leiab, et see kõik on teisejärguline. Tema arvates on Epic Gamesi pood tarbijatele juba pea perfektne ning et väikesed lisad ja parem installeerimiskogemus ei võida lahinguid. Seda teevad ainult mängud, hinnad ja arendajate kasumiprotsent.

Tegevjuht arutles ka natuke tulevikuplaanide üle. Näiteks võiks tuua nende tahte reklaamida virtuaalpoe parimaid teoseid sisuloojate abil ning kasutada sotsiaalmeediat enda eeliseks. Tim leiab, et järgmise viie aasta vältel muutub mängutööstus rohkem, kui viimase kümne jooksul. Pärast intervjuu lugemist usun ma siiralt, et Epicul on süda õiges kohas – olles arendajad, tahavad nad enda vennastele anda platvormi, mis tasustab neid nii palju kui võimalik.

Samas – nii palju, kui ma ka nõustun faktiga, et mänguloojad väärivad enamat, ei tohi tarbijaid unarusse jätta. Elemendid, mida Sweeney nägi teisejärgulisena, on tegelikult paljude PC-mängurite jaoks väga olulised. Asi ulatub kaugemale, kui tahe mitte tõmmata endale järjekordne mänguplatvorm – raha tagastamisvõimaluse puudus, konto ebaturvalisus ning serverite nõrkus on vaid väike osa elementide kuhjast, mis ei aita meelitada Steami lojaliste. Lisaks kõigele muule on muidugi eksklusiivide olemasolu PC avatud turul väga tuline teema.

Epic on uhke enda arendajasõbralikkuse üle ja nad peaksidki olema! Ei tohi aga unustada tarbijaid ning arvatavasti saab sellest virtuaalpoe suurim katsumus. Isiklikult usun neisse – nende arendajasõbralikkus on piisavalt hea unikaalne poe element, et nii mõnigi tarbija kasutaks seda, mina kaasa arvatud. Lihtsalt lõpetage see tarbijavaenulik eksklusiivide hankimine. Platvormi vägisi kasutamine jätab halva maigu suhu! 3 aastat tagasi Tim ise kirjutas, kuidas too praktika on halb. Irooniline…

Tim Sweeney kinnitas, et 2019. aastal on suurfirmal tohutult plaane. Palun ärge vedage mind alt!

Allikas: MCV UK

TULESID AITAB PÕLEMAS HOIDA PUNKTID.EE