fbpx

GTA V ilmumisest on möödunud juba kuus aastat ning kuna ka kauboisimulaator Red Dead Redemption 2 on nüüdseks juba jõudnud pikalt väljas olla, on aeg vaadata lootusrikka pilguga tuleviku suunas. Jah, see on järjekordne postitus GTA 6 mahlastest kõlakatest!

Seekordne infotulv pärineb Redditist, kuhu kasutaja JackOLantern1982 paiskas terve suure kamalu uusi killukesi, mis võivad (kuid ei pruugi!) olla tõesed. Nagu ikka, tasub ka sel korral suhtuda kuulujuttudesse mõningase umbusaldusega, ent arvestades, et antud postitust sisaldab killukesi, mida on varasemalt jaganud teisedki allikad, tasuks neid kindlasti analüüsida.

Varasematest leketest erinevad JackOLantern1982 ütlused selle poolest, et kui eelnevate väidete kohaselt peaks GTA 6 peategelane olema naissoost, siis uus info väidad vastupidist – mängija astub algaja narkoparuni Victori saabastesse, kes asub 1970-1980.aastatel oma impeeriumit ehitama. Süžee on inspireeritud menukast Netflixi seriaalist „Narcos“, mis vaatles kurikuulsa Pablo Escobari elu.

Tegevus leiab aset nii tuttavatel Vice City tänavatel kui ka laieneb Brasiiliasse. Lisaks sellele jõuab mängija mõne üksiku missiooni käigus Liberty Citysse, ent need konkreetsed sektsioonid ei asu avatud maailmas, vaid muust mängust eraldi. Taaskord leiab kinnitust koodnimi Project Americas ehk enam kui ühele keskkonnale viitav nimi.

Victori taskud ei ole põhjatud – eelnevatest Rockstari teostest tuttavad hiiglaslik arsenal kaob ning edaspidi saab mängija kasutada vaid relvi, mis tema tegelasel kaasas on. Lisaks käitub tema sõiduvahend kui RDR2 ratsu – mitte küll iseloomu, vaid selle poolest, et selle pagasiruumi saab salvestada varustust. Selle hulka kuulub ka kuulivest, mis esmakordselt ka visuaalselt tegelase seljas nähtav.

Ilmselgelt on teos alles arendusjärgus ning nii mõndagi võib veel muutuda. Ilmumiskuupäevast on veel vara rääkida, küll aga võib alla kirjutada asjaolule, et tegu saab olema järgmise põlvkonna konsoolidele mõeldud mänguga. Seda, kas Sony köhib ajalise eksklusiivsuse eest raha välja, me veel ei tea. Või noh, tegelikult ei tea me ametlikult siiani mitte midagi.

Allikas: GamesRadar